Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi ferestrele: 5 criterii de bază

Cum alegi ferestrele: 5 criterii de bază

Dacă vrei să schimbi ferestrele sau ai nevoie de ferestre noi pentru o locuință nouă, în prezent poate fi destul de dificil să te decizi asupra unui model anume pentru că există foarte multe variante disponibile în acest moment pe piață

Cum alegi ferestrele: 5 criterii de bază
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    23 Sep 2021   •   16:01

Sunt însă cel puțin 5 criterii de bază care te pot ghida ușor în acest proces, astfel încât să-ți dai seama ce tip de ferestre se potrivește cel mai bine locuinței tale. Iată care sunt aceste criterii.

Fă o comparație între termopane sau geamuri clasice

Tipul geamului este direct conectat cu performanța și costurile de achiziție. Te poți orienta spre ferestre ieftine clasice, cu un cadru de lemn și sticlă obișnuită, însă acestea sunt ineficiente. De aceea, îți recomandăm să alegi modele de ferestre termopan de pe MatHaus.ro care sunt prevăzute cu tehnologii speciale ce amplifică siguranța și confortul.

Geamurile de termopan de pe MatHaus se găsesc într-o varietate de mărimi și nuanțe de ramă, cu profile variate de deschidere și funcții care pot spori eficiența energetică a locuinței și confortul termic general. Deși sunt cu puțin mai scumpe decât geamurile tradiționale, pe termen lung ele se vor dovedi a fi cea mai bună investiție pentru că vei avea garanția unei protecții auxiliare și a unei durabilități sporite.

Alege ferestrele termopan în funcție de numărul de camere

În funcție de modul de fabricare, geamurile termopan pot avea mai multe camere, de la 2 până la 6. Bineînțeles, un număr mai mare de camere determină o eficiență mai bună, deși aceste tipuri de geamuri sunt mai scumpe. Totodată, numărul de profile determină în mod direct și grosimea geamului sau numărul de foi de sticlă utilizate în construcția sa. 

Ia în calcul tipul și numărul de foi de sticlă

Geamurile cu un număr mai mare de foi de sticlă sau cu foi de sticlă special tratate sunt în general mai scumpe. Cu toate acestea, un geam termopan cu mai multe foi de sticlă securizată va fi mai rezistent la șocuri și zgârieturi și poate asigura o protecție termică și fonică mai bună. 

Numărul foilor și tipul acestora poate determina grosimea și adâncimea cadrului. Desigur, atunci când alegi un geam cu mai multe foi de sticlă sau anumite tipuri de geamuri, este ideal să te informezi și asupra costurilor de reparație.

Gradul de izolare oferit de geamurile termopan

În funcție de zona în care locuiești, gradul de izolare va contribui implicit la confortul termic și sănătatea familiei tale, iar acest lucru poate influența caracteristicile geamului și bugetul de investiție. De exemplu, cu cât gradul de izolare este mai mare, cu atât te vei putea bucura de mai multă silențiozitate, fără zgomot deranjant din exterior.

Casa ta va fi mai liniștită, te vei putea odihni corespunzător chiar dacă ai vecini gălăgioși sau locuiești într-o zonă cu trafic intens. Vara te vei putea bucura de un mediu răcoros, în timp ce iarna se va păstra o temperatură optimă ideală, evitând pierderile energetice și creșterea costurilor la facturile de energie.

Aruncă o privire la mecanismul de ventilare

Ventilația este importantă pentru combaterea mucegaiului, a umidității, a aerului încărcat cu noxe ce-ți poate pune sănătatea în pericol. Vei găsi și aici numeroase opțiuni, de la ferestre cu ventilație manuală, până la cele capabile să-și ajusteze singure gradul de ventilație în funcție de condițiile din încăpere. Chiar dacă au un cost mai ridicat, ferestrele moderne cu mecanism automat de ventilație îți pot face viața mai ușoară și mai confortabilă.

 

Ferestrele sunt o investiție de viitor cu un impact direct asupra calității vieții întregii familii, motiv pentru care merită să acorzi atenție criteriilor de mai sus care te pot ghida spre alegerea geamurilor perfecte pentru locuința ta

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close