Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi scaunul de birou pentru nevoile tale

Cum alegi scaunul de birou pentru nevoile tale

Munca de birou este apreciată de persoanele care nu doresc să se plimbe prea mult în timpul programului.

Cum alegi scaunul de birou pentru nevoile tale
Sursa foto: Piqsels
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2022   •   14:59

Deși munca de birou are nenumărate beneficii, să petreci multe ore pe un scaun, poate afecta destul de serios coloana vertebrală. În timp, pot apărea probleme grave de spate, care pot fi evitate doar cu ajutorul unui scaun de birou ergonomic. Principala calitate a acestuia este că oferă susținere lombară și promovează o postură bună. 

Multe persoane fac greșeala de a crede că un scaun e doar un scaun și aleg cea mai ieftină variantă disponibilă. Această abordare include două erori majore de raționament: în primul rând un produs ieftin nu este de calitate, iar asta înseamnă că se va deteriora destul de repede și va trebui înlocuit rapid. Este vorba de o cheltuială suplimentară, evident. În al doilea rând, un scaun de calitate inferioară duce la diverse probleme de sănătate, ceea ce este echivalent cu scăderea eficienței la birou.

Dacă și tu petreci multe ore pe scaun, trebuie să știi cât de important este să ai cel mai bun model. În acest fel îți vei proteja spatele, dar vei petrece și un timp confortabil atunci când lucrezi.Poate cel mai bun argument în acest sens este faptul că a fost creat un scaun ergonomic pentru gaming, dedicat persoanelor care petrec multe ore jucându-se la calculator sau console. Este evident că atâta timp cât producătorii de scaune se preocupă de confortul celor care le utilizează, această problemă este una reală. 

În general, când se face comparația între un scaun de gaming și unul de birou, trebuie să știi că primul este creat pentru confort, iar al doilea pentru productivitate. Scaunele de gaming au în vedere faptul că utilizatorii petrec ore lungi stând pe ele, iar spatele, capul, gâtul și umerii acestora nu trebuie să fie susținuți printr-un efort suplimentar.

Dacă ai nevoie de un scaun de birou și te-am convins că trebuie să alegi un model deosebit, citește în continuare la ce detalii trebuie să fii atent atunci când vei decide vrei să cumperi. 

  1. Înălțime reglabilă

Aleg un scaun care are o pârghie pneumatică ce reglează înălțimea. Un scaun universal ar trebui să aibă o înălțime de maxim 50 de centimetri. Cu toatea acestea, posibilitatea de a regla înălțimea în funcție de preferințele proprii, îți va permite să ții picioare pe podea, cu coapsele orizontale și brațele la înălțimea biroului. 

1. Adâncimea

Scaunul pe care îl vei alege trebuie să fie destul de adânc astfel încât să te poată sprijini confortabil. O adâncime de minim 40 de cm ar trebui să fie destul de confortabilă pentru ca tu să te sprijini cu spatele pe spătarul ergonomic, astfel încât să rămână aproximativ 5 cm liberi între spatele genunchilor și sezutul scaunului. 

2. Spătar reglabil 

Spătarul scaunului trebuie să aibă înclinarea față spate reglabilă. Un mecanism de blocare este benefic, deoarece spătarul nu se va înclina brusc înapoi.

3. Material

Alege un material care lasă corpul să respire. Este ideal un material textil clasic, din bumbac sau lână, dar poți alege și materiale actuale, care au proprietăți de top. Perna din care este realizat șezutul trebuie să fie confortabilă, cel mai bine este să eviți un scaun prea moale sau prea dur. O suprafață prea tare va deveni dureroasă după câteva ore de utilizare, iar una moale nu va oferi suport, astfel încât vor apărea senzații inconfortabile destul de rapid. 

4. Cotiere reglabile

Și această componentă este importantă pentru a defini un scaun confortabil. Cotierele ar trebui să permită brațelor utilizatorului să se odihnească confortabil, iar umerii să fie relaxați. Coatele și brațele inferioare trebuie să se poată relaxa, iar antebrațul nu trebuie să atingă cotiera atunci când utilizezi tastatura. 

Dacă ai citit cu atenție recomandările de mai sus, poți acum să faci o alegere inteligentă în ceea ce privește achiziția unui scaun confortabil pentru birou. Imediat ce vei începe să îl utilizezi, vei vedea care este diferența dintre un scaun ergonomic și unul obișnuit. 

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close