Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Curățarea bijuteriilor din argint. 5 recomandări

Curățarea bijuteriilor din argint. 5 recomandări

Îți place să porți bijuterii din argint? Nu este de mirare, pentru că acest metal este foarte „versatil“ și este ales de persoane de toate vârstele. Fie că-ți plac inelele, cerceii, colierele sau brățările, bijuteriile din argint oferă un farmec aparte și pun în valoare orice ținută, casual sau elegantă.

Curățarea bijuteriilor din argint. 5 recomandări
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2022   •   14:13

Chiar dacă bijuteriile din argint rezistă în timp, sunt situații în care accesoriile pe care le iubești pot căpăta o culoare ușor gălbuie sau chiar neagră. În fapt, acestea oxidează în urma contactului cu aerul, cu umezeala sau în reacție cu pH-ul pielii. De aceea, trebuie să știi cum se curăță argintul, ca să ai mereu bijuterii ca noi.

Află câteva recomandări utile despre întreținerea și curățarea podoabelor din argint, din rândurile de mai jos.

Cumpără lavete special concepute pentru argint

Prima recomandare pe care ți-o putem face implică achiziționarea unor produse extrem de utile pentru curățarea argintului. Există lavete cu soluții speciale de curățare care au rolul de a readuce la viață bijuteriile preferate confecționate din acest metal.

Cu ajutorul lavetelor special concepute pentru argint, poți să cureți accesoriile în câteva minute, fără teama că le distrugi aspectul. Ține bijuteria într-o mână și folosește laveta pentru a o curăța intens, pe toate părțile. De asemenea, vei găsi în magazine și produse de curățare a argintului sub formă de ceară sau spumă, la fel de eficiente. Dacă ai nevoie de lămuriri suplimentare, cere întotdeauna sfatul producătorului sau al specialiștilor din magazinul de la care ai achiziționat produsele de curățare a argintului.

Ai nevoie de bijuterii noi? Aici, vei găsi cele mai cool accesorii din argint, pentru toate gusturile.

Curăță argintul cu detergent de vase

Ești în căutarea unei soluții practice pentru a curăța bijuteriile din argint? Nu ai nevoie decât de două produse din propria locuință. Așadar, ia o cârpă curată și moale din bumbac și puțin detergent de vase, care se adaugă în apă caldă.

Soluția obținută se amestecă bine, iar cârpa se înmoaie în apă. Șterge bijuteria din argint pe toate părțile, preț de câteva minute. Las-o apoi la uscat și bucură-te de purtarea ei în continuare.

Caută șervețele profesionale de curățare a argintului

În afară de lavetele concepute pentru curățarea argintului, merită să investești și în șervețele profesionale care au același scop. Le poți folosi pentru inele, coliere, cercei sau brățări care s-au înnegrit, astfel încât acestea să arate ca la început în scurt timp.

Folosește șervețelele pentru bijuterii oxidate din argint și aplică-le pe toată suprafața accesoriilor. Ulterior, poți să îndepărtezi soluția rămasă cu o lavetă uscată.

Renunță la produsele naturale pentru curățarea argintului

Probabil te întrebi dacă poți să folosești produse din gospodărie, ca să cureți temeinic bijuteriile preferate din argint.

Deși sunt soluții pregătite la domiciliu care au căpătat popularitate pentru curățarea argintului, ar fi bine să le eviți pe cele care conțin bicarbonat de sodiu, lămâie, oțet, sare, pastă de dinți sau diferite sucuri acidulate.

Poate ți se par inofensive, însă aciditatea acestor produse poate afecta permanent bijuteriile delicate din argint.

Apelează la un bijutier

Nu în ultimul rând, dacă ți-este teamă să cureți bijuteriile din argint de unul singur sau dacă pur și simplu nu ai timp, mergi cu accesoriile oxidate la un bijutier. În acest fel, te bucuri de o metodă sigură și rapidă de a curăța accesoriile.

Inspiră-te din aceste trucuri și curăță eficient bijuteriile de argint, pe care le porți apoi ani la rând, fără să-și piardă din strălucire.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close