Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Detalii de efect care schimbă înfățișarea locuinței: cum poți da un aer nou casei, cu investiții minime

Detalii de efect care schimbă înfățișarea locuinței: cum poți da un aer nou casei, cu investiții minime

Pe lângă confortul locuinței, este importantă și înfățișarea pe care o are aceasta, astfel încât să fie cât mai atractivă și să îți dorești, într-adevăr, să petreci cât mai mult timp în ea.

Detalii de efect care schimbă înfățișarea locuinței: cum poți da un aer nou casei, cu investiții minime
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2022   •   11:12

Dacă te-ai plictisit de modul în care arată locuința ta, dacă dorești să îi oferi o înfățișare nouă sau dacă, pur și simplu, aceasta ar avea nevoie de îmbunătățiri, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a redefini spațiul în care locuiești. Iată cum poți să faci acest lucru fără a face investiții majore.

Accesoriile potrivite în locurile potrivite

Acasă este locul în care trebuie să te simți cel mai bine. Este locul în care te odihnești, locul în care petreci timp de calitate în familie sau alături de prieteni, locul în care gătești, locul în care mănânci, dormi sau locul în care îți desfășori cea mai mare parte a activităților de toate felurile.

Iar pentru ca acest acasă să fie cel mai bun loc din toate, trebuie să întrunească toate condițiile necesare pentru a fi un loc plăcut.

Fiecare dintre încăperile în care intri zilnic pentru a desfășura diferite activități trebuie să beneficieze de toate accesoriile necesare pentru a avea totul la îndemână.

Asigură-te că fiecare colțișor al casei beneficiază de suficientă lumină și amplasează suficiente lămpi, veioze sau lampadare pentru a crea un spațiu modern și bine luminat. De asemenea, amplasează câte o oglinda de perete în fiecare loc în care consideri că lumina ar putea reflecta cel mai bine pentru a crea efecte luminoase pentru o atmosferă plăcută. 

Decorațiuni de efect 

Pentru a crea o atmosferă plăcută, alege obiectele de decor potrivite în concordanță cu fiecare anotimp. Alege câte o tematică pentru fiecare sezon sau pentru fiecare moment al anului în care simți nevoia să reinventezi spațiul în care locuiești și mergi pe tonuri de culoare care să te reprezinte pe tine sau pe membrii familiei, precum și atmosfera pe care dorești să o creezi.

Vaze cu flori, decorațiuni cu licheni, sticle decorative, tablouri cu elemente naturale sau stickere decorative, oricare dintre acestea te poate ajuta să obții decorul dorit și să creezi atmosfera potrivită pentru a te simți bine într-o casă modernă în amenajarea căreia ți-ai pus amprenta. 

Îmbină utilul cu plăcutul 

Deși obiectele de decor ar putea avea un rol însemnat în crearea unei atmosfere moderne în locuința ta, nu uita să îmbini plăcutul și cu aspectul util.

Astfel, când vine vorba de alegerea unor obiecte de mobilier sau a unor lucruri pe care le folosești în mod curent, încearcă să le alegi în culorile sau materialele care reprezintă întregul casei tale.

De exemplu, pentru a-ți completa bucătărie într-o notă modernă și cu aceleași tonuri de culoare pentru a completa un întreg, alege un set farfurii care să se potrivească spațiului deja existent.

La ocazii deosebite, mese în familie sau pur și simplu pentru mesele de zi cu zi, bucură-te de aspectul pe care îl are locuința ta la modul general și de fiecare obiect care îți permite să simți că trăiești într-un spațiu modern, deosebit. 

Deși par lucruri minore, uneori acestea pot crea o altă atmosferă în locuința ta și îi pot oferi acesteia un aer aparte – o vază decorativă, un șervet de masă sau un covor așezat pe parchet, oricare dintre acestea poate fi pata de culoare de care locuința ta avea nevoie pentru a părea altfel.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close