Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să economisești bani rapid și fără eforturi financiare prea mari

Cum să economisești bani rapid și fără eforturi financiare prea mari

„Nu economisi ceea ce a rămas după cheltuieli, ci cheltuie ceea ce îți rămâne după ce economisești.“ Acesta este sfatul unuia dintre cei mai bogați oameni de afaceri din lume, Warren Buffett. Să pui bani deoparte este un obicei foarte bun, care, implementat din timp, îți va asigura siguranța financiară necesară pentru a duce o viaţă cu mai puţine griji.

Cum să economisești bani rapid și fără eforturi financiare prea mari
Sursa foto: unsplash
de Georgiana Adam    |    05 Iul 2021   •   09:30

Dacă economisești bani, vei avea un fond de urgență pentru a acoperi cheltuielile neașteptate (probleme de sănătate, reparații ale locuinței, defecțiuni ale mașinii etc.), vei avea un fond de pensionare care te va ajuta să ai grijă de tine după ce părăsești câmpul muncii, vei avea un fond pentru a plăti școala copiilor, dar și pentru a merge în vacanțe și pentru a-ți cumpăra lucruri noi, atunci când le găsești la prețuri avantajoase.

Să pui bani deoparte nu este un obicei greu de implementat, însă este important să fii cumpătat și să ai o idee clară asupra cheltuielilor zilnice, lunare și anuale. Iată câteva modalități simple prin care poți economisi bani:

Deschide un depozit online

Să deschizi un depozit online este o modalitate excelentă de a pune bani deoparte. Astfel, vei putea economisi pentru situații de urgență, pentru vacanțe, pentru achiziționarea unei case ori a unei mașini.

Având deschis un depozit bancar, tentația de a cumpăra lucruri mai puțin importante va fi mai mică decât atunci când ții bani cash acasă, și astfel economiile tale vor fi în siguranță mai mult timp.

Creează un plan de economii

Dacă ai o imagine clară asupra cheltuielilor lunare și a obiceiurilor de consum îți va fi mult mai ușor să îți dai seama care sunt cele la care poți să renunți și câți bani poți economisi într-o anumită perioadă de timp.

Analizează raportul de tranzacții lunar și vei observa că multe cheltuieli sunt inutile. De pildă, poți plăti un abonament la sală fără să mergi nici măcar o zi pe lună sau un abonament pentru o platformă de streaming fără să ai timp să urmărești suficiente filme cât să merite investiția.

Odată ce ai conștientizat care sunt cheltuielile lunare și la ce anume poți renunța, îți poți face un buget realist, care să îți permită să îți achiți facturile la utilități și să cumperi alimentele și produsele non-alimentare de care ai nevoie, dar și să economisești.

Alege distracția gratuită

Când economisești bani, de multe ori trebuie să renunți la anumite plăceri. Însă acest lucru nu este obligatoriu. Varianta mai bună este să înlocuiești distracția și relaxarea pe bani mulți cu cea ieftină sau chiar gratuită.

De pildă, poți să accepți, periodic, câte o provocare. Într-o lună, în loc să mergi la spectacole de teatru, la concerte ori la muzee, activități pentru care trebuie să cumperi bilete, alege să participi la evenimentele gratuite.

Fie că e vorba de ziua orașului și autoritățile organizează evenimente speciale, fie că e vorba de un festival în aer liber, de un maraton sau de teatru de păpuși în parc.

Totodată, înlocuieşte petrecerile mondene cu cele organizate la tine acasă cu costuri mai mici.

Când economisești, ai mai mulți bani pe care îi poți investi la momentele potrivite. În plus, să pui bani deoparte este un obicei care îți oferă siguranță financiară.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close