Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Finala Ligii Campionilor: Statistici nespuse şi detalii picante

Finala Ligii Campionilor: Statistici nespuse şi detalii picante

A 67-a finală din cea mai importantă competiție inter-cluburi europeană și a 30-a de când are denumirea UEFA Champions League va avea loc sâmbătă, 28 mai 2022, de la ora 22:00 pe Stade de France din Paris între Liverpool și Real Madrid.

Finala Ligii Campionilor: Statistici nespuse şi detalii picante
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2022   •   12:53

Tipsterii Biletu-Zilei.com au stabilit cele mai bune pariuri pentru meciul de sâmbătă seara. Vezi cele 7 ponturi pariuri la finala Ligii Campionilor de anul acesta, dar și analiza meciului și alte statistici tehnice ale partidei.

1. Unde se poate vedea Liverpool - Real Madrid la TV

Partida din capitala Franței va putea fi urmărită de iubitorii fotbalului din România pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport.

2. Egalează Liverpool istoricul confruntărilor directe?

După 8 partide între cele două formații spaniolii sunt într-un ușor avantaj. Ei au 4 victorii, cu una în plus față de cormorani, un singur joc încheindu-se la egalitate.

Va fi a treia finală din această competiție între cele 2 forțe ale fotbalului ceea ce este o premieră, deoarece până acum n-au mai fost două formații care să dispute 3 finale Champions League. Împreună Liverpool și Real Madrid au câștigat Cupa Campionilor Europeni de 19 ori, 13 dintre succese fiind ale spaniolilor.

3. Vice campioana Angliei vs campioana Spaniei

Va fi o finală între o formație, Liverpool, care n-a fost foarte departe să cucerească titlul în Premier League, și o alta, Real Madrid, care a câștigat trofeul în La Liga fără prea mari emoții.

4. Drumul spre Paris

Ambele formații au câștigat grupele din care au făcut parte. Ulterior Real Madrid a avut un parcurs mai greu, cu PSG (3:2), Chelsea (5:4) și Manchester City (6:5) ca adversare. De partea cealaltă elevii lui Klopp au trecut de Inter (2:1), Benfica (6:4) și Villarreal (5:2)

5. Duelul golgheterilor: Salah vs Benzema

În ediția curentă a Ligii Campionilor Mohamed Salah și Karim Benzema sunt cei mai buni marcatori din cele 2 tabere. Francezul a reușit 15 goluri, adică mai mult de jumătate din totalul de 28 marcate de madrileni. De partea cealaltă, Salah are doar 8 reușite.

6. Duelul tehnicienilor: Klopp vs Ancelotti

Germanul Jurgen Klopp are șansa să câștige pentru a doua oară Liga Campionilor cu Liverpool. The Reds au trecut Tottenham în 2019 într-o finală jucată la Madrid.

De partea cealată, Carlo Ancelotti se va afla pentru a cincea oară pe banca unei echipe într-o finală de Liga Campionilor, cucerind până acum 3 trofee.

7. Duelul banilor și valoarea loturilor

Chiar dacă în fotbal nu banii vorbesc trebuie amintit și acest aspect. În acest moment lotul Realului are o cotă de piață de 756.5 milioane euro, mai mic decât cel al englezilor, cotat de transfermarkt la 900.5 milioane de euro.

Din lotul lui Klopp cea mai bună cotă de piață o are Mo Salah, cu o valoare estimată de 100 de milioane de euro. Următorul într-un astfel de top este Sadio Mane (80 milioane). Tot 100 de milioane euro are cota de piață și Vinicius Junior în tabăra cealaltă. După brazilian se regăsesc Thibaut Courtois și Federico Valverde, ambii cu cote estimate la 65 de milioane de euro.

8. Duelul sponsorilor

Liverpool are ca sponsor principal pe Standard Charleroi, care plătește 50 de milioane de euro, iar ca sponsor tehnic pe Nike. De partea cealaltă la Real Madrid Emirates plătește 75 de milioane de euro, iar sponsorul tehnic este Adidas.

9. Duelul de pe social media

La acest capitol Real Madrid stă clar mai bine. Spaniolii au pe toate cele 5 rețele sociale mai importante peste 290 de milioane de urmăritori, în timp ce Liverpool a ajuns la 114 milioane.

10. Arbitrul finalei - Clement Turpin

La o finală disputată în capitala Franței a fost ales un arbitru din aceeași țară. După ce a fost arbitru de rezervă la finala dintre Real Madrid și Liverpool Clement Turpin va avea rolul de a împărți dreptatea pe gazon sâmbătă seara.

11. Echipe probabile:

  • Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Keïta; Salah, Mané, Luis Díaz

  • Real Madrid: Courtois; Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modrić; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

12. Jucători incerți / indisponibili

Liverpool are 3 mari semne de întrebare înaintea finalei. Fabinho, Thiago Alcantara sunt incerți, în timp ce Divock Origi are o problemă musculară și va rata partida. Vestea bună este reprezentată de revenirile lui Virgil van Dijk și Mohamed Salah în ultima etapă din Premier League.

Carlo Ancelotti și-a permis să menajeze jucătorii de bază în ultimele săptămâni, așa că veteranul Marcelo este jucătorul indisponibil.

În cazul în care vrei să-ți încerci norocul pe această finală la una dintre casele de pariuri online, nu uita să pariezi responsabil, să nu te lași purtat emoții și să te bucuri de eveniment.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close