Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să-ţi întăreşti imunitatea în mod natural

Cum să-ţi întăreşti imunitatea în mod natural

Preocuparea oamenilor pentru un stil de viață sănătos și păstrarea unei imunități de fier este constantă, de mulți ani. Însă, în contextul pandemic te gândești tot mai des cum sa-ti intaresti imunitatea și mai mult ca să poți face față unei eventuale infectări cu noul coronavirus.

Cum să-ţi întăreşti imunitatea în mod natural
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2021   •   14:04

 Este adevărat că sistemul imunitar este principalul tău aliat în lupta cu boală și, în general, se comportă remarcabil în a te apăra împotriva microorganismelor care o declanșează. Însă, uneori, nu este suficient de puternic și cedează. Iar atunci eșți nevoit să suporți simptomele de boală mai agresive. Dacă vrei ca sistemul imunitar să te ajute, trebuie, în primul rând, să îl ajuți la rândul tău. Poți începe cu schimbarea stilului de viață. De asemenea, poți începe să iei suplimente pentru imunitate.

Iată cum să-ți întărești imunitatea

În primul rând, trebuie să înțelegi cum funcționează sistemul imunitar. Acesta este exact cum am spus, un sistem, iar pe a funcționa la parametri optimi are nevoie de echilibru și armonie. Cercetătorii studiază constant legătura dintre imunitate și efectele pe care le au asupra sa alimentaţia, sportul, îmbătrânirea și stresul. Dacă ne gândim logic, un stil de viață sănătos nu ne poate aduce decât beneficii. Faptul că mâncam corect, facem sport, ne hidratăm și ne odihnim suficient elimină riscul afecțiunilor cardio-respiratorii, a diabetului sau a problemelor renale. Iar un organism sănătos va avea întotdeauna și un sistem imunitar puternic.

Astfel, prima linie de apărare a organismului este alegerea unui stil de viață sănătos. Fiecare parte a corpului, inclusiv sistemul imunitar, funcționează mult mai bine când nu sunt atacate de factori agresivi din mediul înconjurător.

Strategia eficientă pentru menţinerea unui stil de viață sănătos se conturează astfel. În primul rând, renunţă la fumat și la alcool. Aceștia sunt cei mai mari inamici ai sănătății. O dietă bogată în fructe și legume contribuie eficient la menținerea unei sănătăți de fier, alături de sport și odihnă adecvată. Încearcă, de asemenea, să-ți menții aceeași greutate, fie prin dietă și sport, fie ajutându-te de suplimente sau ceaiuri de slăbit, care scad poftă de mâncare și ajută absorbția substanțelor nutritive.

Ceaiurile de slăbit Sicuro Slim ajută la eliminarea toxinelor din organism și stimulează metabolismul, ajutându-te nu doar să slăbeșți, ci să-ți menții un sistem imunitar puternic. Mai mult decât atât, există suplimente pentru imunitate, din formule naturale, care activează sistemul imunitar. Tot la Sicuro Slim găseșți Infinit Natura, Drops Imunitate, un supliment alimentar 100% natural, sub formă de picături orale care conține extracte natural. Acesta ajută organismul să facă faţă mult mai bine scăderii rezistenţei în infecţii, stări de oboseală sau de altă natură, precum lipsa poftei de mâncare, insomnii, convalescenţă după diferite boli sau operaţii.

Metodele de prevenire a bolilor și infecțiilor, precum spălarea frecventă a mâinilor, reducerea stresului și evitarea aglomerațiilor sunt extrem de eficiente în menținerea stării de sănătate a organismului.

Sistemul imunitar și alimentația

Studii făcute de-a lungul timpului au arătat că anumite deficiențe nutritive, precum un nivel scăzut de zinc, seleniu, fier, cupru, acid folic sau vitaminele A, B6, C și E afectează răspunsul imun al organismului. Pentru că imunitatea pornește din sistemul digestiv, dintr-o alimentație corectă și echilibrată. De exemplu, oamenii care trăiesc în zone subdezvoltate sunt mai vulnerabili în fața virusurilor și a infecțiilor. Prin urmare, pentru a menține buna funcționare a sistemul imunitar încearcă să mănânci multe legume diverse. Iar dacă alimentația ta nu conține suficiente legume crude, suplimentează aportul de vitamine folosind suplimente pentru imunitate, cu multivitamine și minerale.

Stresul influențează funcționarea sistemului imunitar

Atunci când sunt stresați, oamenii tind să răcească mai ușor. Acest lucru nu este întâmplător. Între minte și corp este o relație foarte strânsă. O mare parte dintre afecțiuni – precum cele digestive și cardiovasculare – se declanșează pe fondul stresului emoțional. Astfel, stresul slăbește imunitatea și face organismul vulnerabil în fața factorilor externi.

În acest context, formulă corectă care te ajută să-ți întăreșți imunitatea constă în menținerea unui stil de viață sănătos și folosirea suplimentelor pentru imunitate.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie. Cât vor plăti șoferii
x close