Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Îngrijirea mașinii: 5 sfaturi pentru un autoturism impecabil

Îngrijirea mașinii: 5 sfaturi pentru un autoturism impecabil

Mașina reprezintă pentru majoritatea persoanelor o necesitate, fiind, implicit, unul dintre locurile în care își petrec o bună parte din timp. Dacă este și cazul tău, probabil știi deja că este important să păstrezi habitaclul vehiculului curat, pentru un maximum de confort.

Îngrijirea mașinii: 5 sfaturi pentru un autoturism impecabil
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2022   •   12:38

Ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi utile care te vor ajuta să ai mereu un autoturism impecabil, fără să depui prea mult efort. Iată ce poți face:

1. Păstrează mereu un aer proaspăt

Atunci când intri în mașină, este plăcut să fii întâmpinat de o aromă plăcută, care să te relaxeze și să te pregătească de drum. Ia în considerare achiziționarea unui difuzor de parfum auto, care va răspândi constant aroma ta preferată. Deși pe piață sunt disponibile mai multe variante de odorizante, acesta oferă un miros care persistă timp îndelungat, fără să fie nevoie să îl înlocuiești constant.

2. Igienizează frecvent covorașele 

Indiferent de sezon, pe covorașele din interiorul mașinii se poate aduna praf, noroi sau apă. Pentru a evita să îți murdărești încălțămintea sau să le pătezi, încearcă să le aspiri sau să le cureți de fiecare dată când îți speli mașina. Vei evita astfel să se adune murdărie sau pete greu de scos, iar procesul va fi unul simplu și rapid. 

3. Aspiră portbagajul și scaunele

Chiar dacă nu folosești prea des portbagajul mașinii, acesta reprezintă un spațiu în care praful se poate aduna foarte rapid. Îl poți aspira în medie de două-trei ori pe lună și va fi mereu curat și gata de folosit, orice ai vrea să transporți în el. De asemenea, banchetele și scaunele mașinii trebuie curățate frecvent, mai ales în zonele cu muchii și cusături. 

4. Curăță accesoriile și bordul

Chiar dacă par curate la o primă vedere, atât bordul mașinii, cât și consola sau schimbătorul de viteză sunt zone pe care microbii și bacteriile de adună foarte ușor. Depozitează în mașină un pachet de șervețele umede pentru mobilă sau o lavetă umedă cu șterge-le o dată la câteva zile. 

Nu neglija nici portierele. Acestea sunt atinse constant de sebumul de pe mâini și favorizează apariția petelor și a depunerilor de murdărie. 

5. Spală geamurile și aruncă gunoaiele 

Desigur, atunci când speli mașina, sunt curățate și geamurile acesteia, dar numai la exterior. Este recomandat să speli ferestrele și pe interior, pentru a arăta impecabil. Un vehicul pare mult mai curat atunci când geamurile sclipesc și nu prezintă pete sau depuneri de murdărie. 

De asemenea, dacă ești fumător, este indicat să golești scrumiera după fiecare utilizare. Astfel îți va fi mult mai ușor să menții un aer curat și interiorul mașinii va mirosi plăcut de fiecare dată când intri în ea. Nu aștepta să aduni ambalaje sau sticle în portierele autoturismului și aruncă-le cu prima ocazie. 

Pentru a avea întotdeauna o mașină care arată impecabil, este nevoie să îngrijești constant atât interiorul, cât și exteriorul. Cu toate acestea, dacă iei în considerare sfaturile de mai sus, procesul va deveni mult mai ușor de realizat. 

Cu cât aștepți mai mult să cureți mașina, cu atât cresc șansele să apară pete și urme de murdărie greu sau imposibil de scos. Igienizează frecvent habitaclul și te vei bucura de drumuri plăcute cu autoturismul tău. 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close