Antena 3 CNN Economic Conținut plătit O întoarcere către natură: alege piese de mobilier și decoruri din lemn în interiorul casei tale

O întoarcere către natură: alege piese de mobilier și decoruri din lemn în interiorul casei tale

Recent, se remarcă o tendință puternică de design interior – o întoarcere la natură. Apartamentele și casele sunt amenajate folosind așa-numitele tonuri de pământ, folosind lemn, piatră, ceramică, in sau iută.

O întoarcere către natură: alege piese de mobilier și decoruri din lemn în interiorul casei tale
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2021   •   11:27

Coșurile de răchită și multă verdeață umplu multe interioare. Decorurile din lemn sunt și ele o soluție bună datorită numeroaselor posibilități de combinații și se vor potrivi cu interioare amenajate în orice stil!

Referințele la lumea naturală joacă un rol important în crearea climatului general în locuințe. Datorită lor, decorul devine mai confortabil, liniștitor și armonios.

Dacă te gândești la materialele naturale, prima asociere va fi cel mai adesea lemnul – folosit în interioare sub diferite forme, de secole. Iar una dintre cele mai populare specii este stejarul, cunoscut pentru longevitate.

Lemnul de stejar – alege un mobilier de cea mai bună calitate din acest material natural

Lemnul de stejar este renumit pentru soliditatea și aspectul său frumos – așa se poate începe povestea acestui lemn deosebit. Este unul dintre cele mai populare materiale folosite în mobilier și finisaje interioare de secole.

Acest tip de lemn îmbătrânește fenomenal, iar micile semne de uzură și trecerea timpului nu fac decât să adauge și mai mult farmec unei piese de mobilier, precum o masa cafea sau o comodă.

Poți alege și dintr-o multitudine de specii specifice de stejar, cu nuanțe sau modele de inele diferite. Decorurile din stejar se potrivesc în diverse convenții stilistice – de la scandinav la industrial, modern, până la clasic și rustic.

Este întâlnit des și în camerele pentru cei mai mici, acolo unde această mobila copii din stejar ajută la crearea unui interior prietenos și primitor.

Oriunde va fi folosit un mobilier realizat din acest lemn de stejar, se va adăuga un plus de confort interiorului, dar se va introduce și un accent natural puternic, foarte dorit în aceste vremuri.

Adaugă căldură și confort interioarelor

Decorurile din lemn se disting printr-o culoare caldă, însorită. Ele reproduc în mod pitoresc natura lemnului de stejar, datorită aspectului expresiv al acestuia. Nodurile întunecate atrag atenția în decoruri, ceea ce îi oferă autenticitate.

Cu ce alte decoruri merită să fie combinate? Există multe posibilități aici. Un duo cu o culoare argintie rece va crea o compoziție ușor contrastantă, care va anima interiorul într-un mod interesant.

De asemenea, arată grozav în combinație cu suprafețe cu o singură culoare. Combinat cu un decor de culoare verde închis, va arăta grozav în interioare inspirate din stilul scandinav, iar în interioare industriale și moderne, poți combina cu îndrăzneală o nuanță caldă de stejar cu un decor gri antracit.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close