Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Magnet pentru vânători de comori sau ca magnet de pescuit

Magnet pentru vânători de comori sau ca magnet de pescuit

Pescuitul cu magnet este un hobby interesant și ieftin, care îți oferă ocazia să interacționezi într-un mod unic cu natura și pe care oricine îl poate practica.

Magnet pentru vânători de comori sau ca magnet de pescuit
de Georgiana Adam    |    28 Ian 2022   •   13:22

Așa cum obiectele sunt descoperite pe uscat cu ajutorul unui detector de metale, pescuitul cu magnet înseamnă a găsi obiecte metalice în diferite forme de apă folosind magneți de pescuit. Te-ai gândit vreodată la ce ar putea fi pe fundul unui lac aflat în zona în care locuiești? Sau poate în râul care traversează orașul?

În ultimii ani, multe persoane și-au satisfăcut această curiozitate legând un magnet puternic la capătul unei frânghii, participând astfel la adevărate vânători de comori și experimentând entuziasmul și supriza descoperirilor făcute.

De ce ai nevoie pentru pescuitul cu magnet?

Pentru a pescui cu magnet ai nevoie, bineînțeles, de un magnet special care să fie suficient de puternic pentru a atrage după sine obiecte de diverse dimensiuni. Criteriul cheie în alegerea unui magnet de pescuit este performanța. Cu ajutorul unui premium fishing magnet poți ajunge să recuperezi din apă obiecte cu o greutate de până la câteva zeci de kilograme.

Prin urmare, cât de mare ar trebui să fie puterea de tracțiune a unui magnet de pescuit? Cu cât mai mare, cu atât mai bine, dar până la un anumit grad. Dacă magnetul tău se lipește de un obiect care cântărește câteva sute de kilograme, de exemplu, nu vei avea nicio șansă să îl scoți din apă și va trebui să te scufunzi pentru a-l recupera. Prin urmare, o putere de atracție de până la 150 kg este, de regulă, suficientă și sigură.

În ceea ce privește dimensiunea, cei mai mulți magneți pentru magnet fishing au între 70 și 100 mm în dimetru. Cu cât suprafața de contact este mai mare, cu atât magnetul se poate atașa mai bine de obiectul pe care dorești să-l scoți la suprafață.

Care este cel mai bun magnet pentru magnet fishing? 

Cel mai bun magnet de utilizat tru pescuitul cu magnet este un magnet de neodim, deoarece dimensiunea sa relativ compactă poate avea o forță de tracțiune uriașă. Magneții de neodim sunt magneți din pământuri rare și sunt considerați a fi unul dintre cei mai puternici magneți disponibili. Ca o notă de precauție, acești magneți trebuie manipulați cu o atenție sporită, căci pot provoca răni și deteriora dispozitivele electronice, spre exemplu.

Ce este magnetul de neodim?

Așadar, ce este magnetul de neodim utilizat în magnet fishing? Magnetul de neodim este un tip de magnet permanent realizat dintr-un aliaj de fier și neodim. Neodimul este un metal clasificat drept feromagnetic, al cărui magnetism se poate manifesta numai la temperaturi foarte scăzute, în forma sa brută. Atunci când este combinat cu fierul, însă, această caracteristică reapare la temperaturi mai înalte, peste cea ambientală.

Magneții de neodim sunt cele mai puternice tipuri de magneți de uz comercial, care se obțin prin două metode de fabricație:

  • Magneții de neodim sinterizat
  • sunt fabricați prin topirea materiilor prime într-un cuptor și apoi turnați într-o matriță pentru răcire. Acest proces formează lingouri, care sunt apoi măcinate și transformate în pulbere. Pulberea este apoi sinterizată în blocuri, care sunt apoi reîncălzite, tratate la suprafață și magnetizate.
  • Magneții de neodim cu două fețe
  • sunt fabricați prin rotirea și topirea unei panglici subțiri din același aliaj. Panglica este apoi pulverizată, amestecată cu un polimer și injectată în magneții legați.

Există diferite tipuri și moduri diferite de a fabrica magneți de neodim, ceea ce duce la variații ale tuturor proprietăților acestora. Magnetul rotund din neodim este cel mai bun magnet pentru pescuitul cu magnet disponibil pe piață și poate avea o forță de tracțiune cuprinsă între 90 și 1100 kg.

Pescuitul cu magnet este, așadar, un hobby distractiv de care se poate bucura oricine. Este ușor de început și simplu de configurat, nu presupune costuri foarte mari și oferă ore întregi de distracție în aer liber. Tot ce trebuie să faci pentru a începe propria vânătoare de comori este să alegi echipamentul cel mai potrivit pentru tine, apelând la un magazin online specializat.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close