Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Nuntă de vis la costuri accesibile: 6 recomandări pentru un buget limitat

Nuntă de vis la costuri accesibile: 6 recomandări pentru un buget limitat

Pe lângă faptul că necesită mult timp și energie, organizarea unei nunți poate fi destul de costisitoare.

Nuntă de vis la costuri accesibile: 6 recomandări pentru un buget limitat
Sursa foto: Pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2022   •   11:58

Nu toate cuplurile își permit sau sunt dispuse să cheltuie mii de euro pentru acest eveniment și, din fericire, nici nu trebuie. Nimeni nu spune că nu poți avea nunta de vis pe care ți-ai dorit-o mereu dacă ai un buget mai mic.

Este nevoie doar de o planificare mai atentă, de creativitatea și de disponibilitatea de a face compromisuri acolo unde se poate. Ți-am pregăti câteva sfaturi care te vor ajută să ai o nuntă perfectă fără a cheltui mai mult decât îți dorești. 

1. Limitează numărul de invitați 

Cea mai simplă metodă de a te asigura că ai o nuntă de vis la costuri accesibile este de a limita numărul de invitați. Cu cât mai mic este numărul acestora, cu atât mai puțin te vor costa localul, meniurile și detalii precum mărturiile, plicurile, aranjamentele florale etc. Invită doar rudele și prietenii apropiați, adică persoanele pe care oricum nu ai concepe să nu le ai alături în ziua ta cea mare. 

2. Căută alternative mai ieftine pentru ținute și accesorii 

De multe ori, o parte semnificativă a bugetului este alocată pentru ținutele de nuntă și verighete. Poți însă găsi alternative mai ieftine. De exemplu, există o mulțime de modele superbe de verighete din argint ieftine. În ceea ce privește rochia de mireasă, o poți închiria sau o poți achiziționa second-hand. Ambele variante ar trebui să fie mai ieftine decât dacă ai cumpăra una nouă. Și costumul de mire poate fi destul de scump, însă și în acest caz aveți la dispoziție și variante mai accesibile ca și preț. 

3. Evită să programezi nunta vara sau în zilele de sâmbătă 

Cu toții știm că vara este sezonul nunților, iar majoritatea unor astfel de evenimente sunt programate sâmbăta. Acestea sunt însă și variante mai costisitoare. Poți organiza o nuntă de vis și în alte anotimpuri, când prețurile sunt mai mici. De asemenea, te va costa mai puțin să organizezi nunta dacă o programezi în altă zi a săptămânii decât sâmbăta. 

4. Programează cununia civilă și ceremonia religioasă în aceeași zi 

Poate fi puțin obositor, dar dacă ambele evenimente se vor desfășura în aceeași zi, vei economi o sumă semnificativă de bani. Nu doar că nu va mai trebui să organizezi încă o petrecere, dar nici măcar nu veți avea nevoie de ținute în plus. Amândoi puteți purta la cununia civilă rochia de mireasă și costumul de mire. Nu vei mai cheltui bani nici pe machiaj și coafură.

5. Alege flori de sezon 

Pe cât de superbe sunt unele aranjamente florale, pe atât de mult te pot costa. Nu te poți lipsi de ele, dar vei descoperi că, dacă alegi flori de sezon, costurile acestora se va reduce destul de mult. 

6. Renunță la elementele pe care nu le consideri importante

Stabilește de la început care sunt acele elemente la care nu poți renunța și care sunt acelea care nu ți se par atât de importante. Vrei neapărat să mergi la biserică în limuzină ori o mașină de epocă sau nu-i vezi rostul? Chiar vrei și bar cu fructe, candy bar și fântână cu ciocolată sau poți renunța fără regrete la unul dintre ele? Preferi un decor spectaculos sau un meniu mai bogat? Îți dorești neapărat porumbei, artificii sau fum greu pentru dansul mirilor? Stabilește-ți prioritățile și detaliile pentru care ești gata să aloci sume mai mari de bani. 

Organizarea unei nunți este un proces destul de complicat și obositor, mai ales atunci când încerci să te încadrezi într-un buget anume. Recomandările de mai sus te pot ajuta să ai o nuntă de vis fără a cheltui mai mult decât îți dorești. Un ultim sfat: începe pregătirile din timp și nu te grăbi.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close