Antena 3 CNN Economic Conținut plătit O bibliotecă ingenioasă sau cum să aranjezi cărțile pe un raft

O bibliotecă ingenioasă sau cum să aranjezi cărțile pe un raft

Un element foarte important al decorațiunii interioare este amenajarea unei biblioteci de acasă. Din păcate, această zonă a casei este adesea tratată destul de superficial.

O bibliotecă ingenioasă sau cum să aranjezi cărțile pe un raft
Sursa foto: Shutterstock.com | GaudiLab
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2023   •   15:15

Nu ai idee, de obicei, cum să îți aranjezi colecția de cărți pentru a crea un spațiu atractiv și funcțional? Poți oricând să apelezi la serviciile unui designer sau să folosești ideile prezentate mai jos.

Un paradis pentru iubitorii de cărți -cum aranjezi biblioteca?

Biblioteca este un loc în care îți poți prezenta articolele literare preferate în orice fel. Ești limitat doar de imaginația și timpul tău, deoarece este nevoie de destul de mult timp pentru a aranja o colecție mare de cărți. Când modifici aranjamentul cărților, merită să profiți de ocazie pentru a șterge praful de pe fiecare carte. Este o muncă suplimentară, dar cărțile sunt un teren propice pentru acarienii de praf, care pot fi periculoși pentru sănătatea persoanelor alergice.

Când începi aranjarea cărților în bibliotecă, este bine să alegi o ordine anume în funcție de care vei aranja articole individuale. O opțiune populară de aranjare este de a le aranja pe categorii. Se vor crea astfel rafturi cu dicționare, cărți romantice, benzi desenate, tehnice sau poezie. O altă opțiune este aranjarea cărților în funcție de sentimentele personale. Cărțile preferate vor fi în locuri ușor accesibile, cărțile pentru lucru la birou, iar cele de cea mai mare valoare în puncte reprezentative ale bibliotecii.

Cum să aranjezi o etajeră cu cărți?

Biblioteca este piesa de mobilier atemporală atunci când ai multe cărți acasă. Disponibile în magazinele de mobilă într-o gamă largă de stiluri și culori, are un dezavantaj semnificativ. Într-un magazin mare, nu vei potrivi întotdeauna dimensiunea perfectă a acesteia cu interiorul tău. Într-o astfel de situație, o opțiune mai convenabilă este să comanzi o etajeră, căci o vei adapta optim la spațiu. 

O modalitate interesantă de a folosi bibliotecă este să o folosești ca perete despărțitor, prin intermediul căruia vei crea două zone separate în cameră. Poți face o astfel de împărțire cu o bibliotecă deschisă pe două laturi sau pe o parte. În al doilea caz, merită să așezi un televizor suspendat sau o galerie de fotografii și picturi pe peretele de închidere.

Alte modalități pentru amenajarea bibliotecii de acasă

Rafturile sunt un sistem dovedit care îți va permite să utilizezi mai flexibil spațiul disponibil din apartament. Ele dau destul de multă libertate în aranjarea colecției de cărți, dar necesită mai multă implicare în asamblare. Mai întâi trebuie să le planifici distribuția, să le așezi la înălțimea corespunzătoare și să folosiți accesorii speciale pentru a susține greutatea cărților. 

Nu doar mobilierul în sine face colecțiile de cărți mai atractive. Pentru a face rafturile mai diverse, le poți decora cu elemente decorative. Fotografiile și grafica înrămată sunt perfecte pentru acest rol. Vei sparge monotonia rândurilor de cărți folosind și sculpturi, lumânări sau vase.

Cărțile merg foarte bine cu ceasurile și plantele. Plantele agățate precum Ceropegia woodii, Rhipsalis cassutha, Epipremnum golden, Hoja roz sau Sedum Burrito arată deosebit de frumos. Ghivecele fanteziste vor fi un decor suplimentar. Le poți alege din punct de vedere al culorii, dar poți trece la un nivel următor cu forma aleasă, de exemple ghivece în formă de bufniță, rinocer sau cap.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close