Antena 3 CNN Economic Conținut plătit O locație retrasă, vacanță liniștită. Iată de ce să vă grăbiți să căutați cazare în Căciulata

O locație retrasă, vacanță liniștită. Iată de ce să vă grăbiți să căutați cazare în Căciulata

Din ce în ce mai mulți români aleg destinații din țară atunci când își planifică vacanța. De aceea, industria HoReCa s-a dezvoltat și a revenit din plin după pandemie, iar antreprenorii s-au orientat și înspre dezvoltarea stațiunilor balneare.

O locație retrasă, vacanță liniștită. Iată de ce să vă grăbiți să căutați cazare în Căciulata
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2024   •   11:08

Acestea au luat amploare și au câștigat popularitate în rândul turiștilor de orice vârstă. O astfel de vacanță, la o stațiune balneară, presupune doar beneficii și multă relaxare. Printre aceste destinații se numără și Căciulata, localitatea componentă a orașului Călimănești. Aici, se regăsesc diferite hoteluri și complexuri cu tratamente balneare. În acest articol vom vorbi despre acest colț de lume.

Un loc retras, liniștit - despre Căciulata

Împrejmuită de Munții Coziei se află Căciulata. Este o localitate pur turistică pe râul Oltului, ceea ce înseamnă că aici se regăsesc, în principal, doar clădiri destinate tratamentelor balneare. Datorită climatului blând, este propice pentru o vacanță relaxantă. Cel mai apropiat oraș mare este Râmnicu Vâlcea, la doar 18 km depărtare.

Desigur, iubitorii de natură vor putea observa și o parte din defileul Oltului, acesta fiind cel mai lung din țară. Așadar, priveliștea pe care natura o oferă în această zonă este cu adevărat magică. Indiferent de sezon, aici natura ia amploare într-un spectacol uimitor. Și cei ce practică turismul monahal au motive să viziteze Căciulata. Mănăstirea Cozia, ctitorită de Mircea cel Bătrân poate fi vizitată, pentru o experiență spirituală unică.

Este, de altfel, și o zonă care a avut ca oaspeți personaje istorice cunoscute precum Franz Joseph, Napoleon al III-lea sau Carol Davila, care s-au bucurat la rândul lor de apele termale ale acestei stațiuni.

Beneficiile unui tratament balnear

Pentru mulți turiști, soluția afecțiunilor precum durerile articulare este un tratament balnear. La Căciulata, veți găsi cure interne și externe pentru diferite boli sau afecțiuni cu care vă confruntați. Diferența dintre acestea stă în modul de administrare a apei termale tratate corespunzător și care poate gestiona bolile precum artrita, afecțiunile renale sau bolile cardio-vasculare.

Este contraindicat un astfel de tratament femeilor însărcinate sau persoanelor care suferă de epilepsie, TBC activ, hepatită cronică agresivă sau boli venerice. Pentru mai multe detalii, adresați-vă medicului specialist pentru a afla dacă un tratament balnear este potrivit pentru dumneavoastră.

Așadar, un tratament balnear poate ameliora diferite dureri și vă poate ajuta să vă relaxați, fiind o opțiune bună nu doar pentru vârstnici, ci toate categoriile de vârstă.

Tratamente auxiliare de care să profitați în stațiunea Căciulata

  • Kinetoterapie
  • Hidroterapie
  • Termoterapie
  • Aerosoloterapie

Prin toate acestea, veți putea profita de tot ce vă oferă natura. Aceste tratamente se fac prin diferite instalații precum bazine cu apă caldă, buvete pentru cură internă cu apă minerală, împachetări cu nămol și instalații pentru hidroterapie. Pentru mai multe detalii, un complex hotelier ce oferă astfel de tratamente vă va putea oferi mai multe informații pentru a vă putea face cazarea perfectă pentru dumneavoastră. Căutați cazare Caciulata? Pe acest website veți găsi nu doar aici, ci și în toată România: directromania.ro. Atunci când îl accesați, veți avea la dispoziție alegeri diferite pentru diverse stațiuni balneare din România. Astfel, relaxarea este la doar un click distanță!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close