Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt principalele criterii de luat în considerare atunci când alegi un furnizor de energie?

Care sunt principalele criterii de luat în considerare atunci când alegi un furnizor de energie?

Dacă te-ai mutat într-o locuință nouă și trebuie să-ți asiguri accesul la energia electrică sau, pur și simplu, vrei să schimbi furnizorul actual, există o serie de criterii esențiale pe care trebuie să le iei în considerare, astfel încât să te asiguri că alegerea făcută te avantajează atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește confortul.

Care sunt principalele criterii de luat în considerare atunci când alegi un furnizor de energie?
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2020   •   01:30

Procesul de schimbare a furnizorului este similar la majoritatea furnizorilor, de la încheierea contractului în desfășurare până la semnarea unuia nou. Totuși, acest lucru nu garantează că alegerea făcută este un mai avantajoasă, deoarece trebuie să oferi o atenție deosebită anumitor aspecte care te privesc în mod direct.

Iată ce trebuie să iei în considerare înainte de a alege un furnizor de energie

Atenția trebuie îndreptată către anumite aspecte cheie pentru a nu avea surprize neplăcute pe viitor. Evita să iei o decizie pe loc atunci când ți se prezintă o ofertă, deoarece fiecare furnizor are ceva specific care poate fi în avantajul tău sau nu. Analizează tot ce poate oferi fiecare furnizor, precum și care sunt nevoile tale pentru a face alegerea potrivită.

Prețul

În primul rând, este important să știi care este prețul pe unitate de măsură. Atât pentru energie electrică cât și pentru gaze naturale, prețul este calculat în kWh. Pentru a-ți ușura munca, ia câte o factură din fiecare lună a fiecărui anotimp și calculează același consum raportat la prețul furnizorului pe care vrei să-l alegi. În acest fel, vei putea face o estimare a noilor costuri, astfel încât să știi în ce măsură te avantajează din punct de vedere financiar și ce economii poți face.

Confortul

Chiar dacă noul furnizor îți poate asigura o factură mai mică, trebuie să te gândești la modalitățile pe care le ai la dispoziție pentru a o plăti. Dacă în urmă cu un an, singura ta grijă era să eviți cozile la poștă sau la diferitele puncte de plată a facturii precum și deplasarea în acest scop, la ora actuală este important să eviți pe cât posibil deplasările inutile, precum și locurile aglomerate. Există anumiți furnizori conștienți atât de importanța evitării deplasărilor, cât și de dorința clienților pentru un anumit nivel de confort și au pus la dispoziție un serviciu de plată pentru factura electrică online, astfel încât acestea se pot achita direct de acasă.

Vechimea pe piață

În orice industrie care presupune concurență comercială, experiența și vechimea pe piață sunt extrem de importante. Acestea pot spune despre o companie cât de bine este familiarizată cu industria, dar și ce inovații poate aduce. De aceea, înainte de alege un furnizor de energie, este important să te asiguri că are experiența necesară pentru a ști exact care sunt nevoile unui anumit public, dar și că se poate deosebi de concurență prin servicii specifice.

În concluzie, este important să acorzi o atenție deosebită tuturor furnizorilor care îți pot asigura energia electrică sau termică, și să-ți cunoști cu exactitate nevoile.

×
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close