Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Proiecte DIY în curte sau grădină: Ce trebuie să știe orice pasionat

Proiecte DIY în curte sau grădină: Ce trebuie să știe orice pasionat

Cu fiecare sezon care trece, pasionații de grădinărit și amenajare exterioară caută modalități de a-și transforma curțile și grădinile în spații mai plăcute și funcționale.

Proiecte DIY în curte sau grădină: Ce trebuie să știe orice pasionat
de Georgiana Adam    |    19 Oct 2023   •   13:41

Proiectele DIY în aer liber devin tot mai populare, deoarece îți oferă oportunitatea de a crea cu mâinile tale un spațiu personalizat și autentic. 

În continuare ți-am pregătit 3 idei de proiecte DIY pentru curte sau grădină din care să te inspiri

  1. Construirea unei terase

Trebuie să începi acest proiect prin planificarea terasei, stabilind dimensiunea, locația optimă și materialele de construcție. În cazul în care nu ai toate uneltele necesare construcției, hornbach.ro vine în ajutorul tău cu serviciile de debitare care permit tăierea exactă a materialelor la dimensiunile dorite, economisind timp și efort.

Avantajele serviciului sunt numeroase, iar precizia tăieturilor te va ajuta să reduci risipa de lemn și costurile asociate achiziționării de materiale suplimentare. După achiziționarea materialelor necesare, trebuie să începi prin construirea structurii de bază a terasei, iar ulterior să montezi scândurile pentru podea. Pentru un aspect final atrăgător și pentru protecție, aplică un strat de ulei sau vopsea pentru lemn.

  1. Construirea unei bănci

Acesta este un proiect DIY accesibil pentru începători. Poți construi o bancă simplă folosind scânduri de lemn, șuruburi, și unelte de bază, cum ar fi un ciocan, o șurubelniță și un ferăstrău. Pas cu pas, taie și asamblează scândurile pentru șezut și spătar conform dimensiunilor dorite.

Apoi, montează-le pe o structură de bază, asigurându-te că bancheta este stabilă. Finisează cu vopsea sau ulei pentru lemn pentru protecție și un aspect plăcut. Nu este niciodată prea târziu să te apuci de aceste proiecte care îți mențin corpul și mintea în formă, iar dacă nu ai uneltele necesare, apelează cu drag la echipa de profesioniști Hornbach și la serviciile acestora. 

  1. Construirea unui foișor

În procesul de construire a unui foișor în grădină, este important să ai acces la materiale de calitate și la echipamentele necesare. Din fericire, Hornbach vine în ajutor cu serviciul lor de închiriere auto, care ușurează enorm transportul materialelor voluminoase sau grele necesare pentru construcția foișorului. Poți închiria o remorcă gratuit sau o mașină de transport de 3,5 tone pentru a aduce rapid și eficient grinzi, scânduri sau alte materiale de construcție voluminoase. Acest lucru nu doar economisește timp și efort, dar și asigură că ai tot ce ai nevoie la îndemână pentru a finaliza proiectul cu succes. Pentru a construi un foișor, vei avea nevoie de o fundație stabilă, o structură de lemn sau din metal, de montarea acoperișului și în final de mici finisaje pentru un rezultat deosebit.

În concluzie, proiectele DIY din curte pot fi extrem de satisfăcătoare și creative și reprezintă o ocazie minunată de a lucra împreună cu familia, și de a petrece timp împreună. Așadar, fii pregătit să înveți în cursul procesului și să te bucuri de rezultatele muncii tale.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close