Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi simple și importante pentru o grădină perfectă

Sfaturi simple și importante pentru o grădină perfectă

Vreți să creați o grădină frumoasă? Oricât de mic aveți spațiul, există principii de design pe care le puteți aplica pentru a vă infrumuseța balconul, veranda sau curtea.

Sfaturi simple și importante pentru o grădină perfectă
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   15:37

Grădinile frumoase ne atrag simțurile. Culorile și imensa diversitate de combinații de design, parfum, arome, sunete de la păsări și insecte atrase de plante și varietatea de texturi.

Vă plimbați și observați grădinile care vă atrag atenția și sunteți atent și acordați atenție la ceea ce vă place la ea, chiar și în cele mai mici detalii.

Dacă faceți acest lucru, atunci este posibil să vă gândiți foarte serios la amenajarea unei grădini în curtea din spate, având astfel șansa de a vă crea zona perfectă de relaxare și odihnă.

Fără îndoială că se vor aplica unele principii și elemente de design care se aplică indiferent dacă sunt utilizate în artă, grafică, clădiri, design de interior sau de grădină, însă, dacă veți tine cont de câteva aspecte importante, vă veți putea bucura de o gradină sănătoasă și foarte aspectuoasă.

Conceptele simple pot face o diferență uriașă pentru a vă bucura de spațiul grădinii dumneavoastră și mai ales atunci când este vorba de o micro grădină. Designerii folosesc aceste principii din întreaga lume pentru a scoate spațiile cu adevărat în evidență și pentru a le oferi un aspect vizual aparte.

Toți grădinarii sunt mândri de munca lor grea. Dar dacă aveți un spațiu verde înfloritor și fericit și doriți să îl duceți la următorul nivel, sunteți invitați să accesați https://www.esenzi.ro/ pentru a vă face grădina să strălucească cu adevărat. Nu doar că veți putea schimba cu totul fața grădinii dumneavoastră, dar accesând link-ul menționat anterior, puteți găsi și achiziționa o gamă extrem de variată de semnine pentru majoritatea legumelor pe care la consumăm în viața de zi cu zi. Astfel, într-o parte a curții puteți amenaja o zonă deosebită cu flori, iar în cealaltă parte puteți amenaja o mică gradină cu legume crescandu-vă calitatea alimentantiei și a vieții în general.

FIe că este vorba despre crestearea de flori pentru pur aspect estetic sau despre cultivarea semințelor de legume, este important să investiți în unelte de grădinărit de calitate. Rolul acestora nu este doar acela să a vă ajuta să lucrați solul și plantele, ci și acela de a vă face sarcinile mai ușoare astfel încât să nu obosiți foarte tare la final de zi, dar nici să nu pierdeți tot timpul doar în spatele casei. Merită să examinăm ce modele noi de instrumente sunt disponibile, iar cei din cadrul magazinului online Esenzi.ro ne pot ajuta să facem acest lucru. Multe au fost create pentru a reduce tensiunea asupra articulațiilor și pentru a ușura prinderea, astfel încât să puteți grădina în confort. Alte unelte ne pot ajuta să udăm uniform și de la distanță, să putem umbri plantele în caz de caniculă și așa mai departe.

Dar dacă investiți doar într-un singur instrument de grădină de exemplu, atunci acest intrument trebuie să fie pereche de foarfece bine făcută. Ele fac toată diferența în sarcinile zilnice de tăiere. Păstrați-le curate și ascuțite și vă veți depăși cu ușurință și vă veți tăia curat arbuștii pentru a minimiza riscul de daune și boli. Introduceți un ferăstrău de tăiere pentru lucrări mari, astfel încât să nu fiți tentat să vă tociți sau să vă rupeți foarfecele pe tulpini groase.

Este mai bine să udați plantele seara sau dimineața devreme, când solul este mai răcoros, deoarece se va evapora mai puțin decât în timpul căldurii zilei. Evitați udarea frunzelor sau a capetelor de plante pentru a evita formarea mucegaiului și udați ușor pentru a evita deteriorarea. Încearcati un sistem de irigare dacă sunteți plecat mai mut timp de acasă. Cu un sistem de control al apei puteți regla cantitatea de umiditate din sol, astfel încât să treacă mai mult sau mai puțin, în funcție de cum se simte solul. Din acest punct de vedere, exista tot felul de dispozitive smart care vă ajuta să programați udarea solului, ori chiar să o comandați de la distanță.

Pe lângă toate plantele din gradină, nu uitați și de gazon dacă ați decis să îl plantați. Chiar dacă pare un simplu covor de iarbă, și gazonul are nevoie de atenție. Protejați-vă gazonul de vremea caldă – temperaturile de până la 26°C vor favoriza creșterea, dar orice peste 30°C vă împiedica creșterea. Dacă temperatura crește, evitați să tăiați iarba prea scurt și lăsați-o în loc la aproximativ cinci centimetri, ceea ce vă proteja de soare și vă împiedica uscarea solului. Ora optimă pentru a uda iarba este 4-8 dimineața și puteți apela la un sistem computerizat de control al apei pentru a vă uda grădina în aceste ore nesociabile.

Există foarte multe aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să vă ocupați de propria gradină. De la tipul de sol pe care îl aveți, la plantele pe le doriți, dacă vă doriți o gradină care să fie orientată spre funcționalitate (plantații de legume și fruncte) sau doriți o gradină de flori, trebuie să aveți timp pentru a o îngriji deoarece o stropire simplă cu furtunul nu este suficientă așa cum multe persoane își imagineza. Dacă veți întreba un grădinar, acesta vă va spune că grădinăritul este o adevărată artă și că trebuie să existe pasiune, lucru care este complet adevărat - o gradină funcțională și cu un aspect plăcut, este o gradină care a prins viață din pasiune.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close