Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Soluția primarului Pucheanu pentru dezvoltarea Municipiului Galați: proiecte de peste 1,3 miliarde de lei, din fonduri europene

Soluția primarului Pucheanu pentru dezvoltarea Municipiului Galați: proiecte de peste 1,3 miliarde de lei, din fonduri europene

Valoarea proiectelor de dezvoltare a Municipiului Galați se ridică la peste 1,3 miliarde de lei, din fonduri europene.

Soluția primarului Pucheanu pentru dezvoltarea Municipiului Galați: proiecte de peste 1,3 miliarde de lei, din fonduri europene
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2022   •   11:00

Banii sunt destinați modernizării școlilor, spitalelor și infrastructurii locale. Este vorba despre 155 proiecte, unele finalizate, altele aflate în derulare. Ȋn continuare, administrația ȋși propune să atragă cât mai mulți bani din PNRR, pentru investiții viitoare.

„De la început am spus că trebuie să profităm de programele europene și să nu ratăm nicio axă de finanțare pentru că de la bugetul local este foarte greu să susții asemenea investiții, dacă nu imposibil. Gălățenii au așteptări foarte mari și pe bună dreptate pentru că ani de zile aceste investiții au lipsit. Dar acum este cu totul și cu totul altă situație, iar schimbările sunt deja vizibile”, spune primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Una dintre cele mai importante reușite ale Primăriei este modernizarea tuturor spitalelor pe care le are în administrare, cu bani europeni. Spitalul pentru Copii, Maternitatea „Buna Vestire” și Spitalul de Psihiatrie vor beneficia de peste 88 de milioane de lei, pentru construcții noi, dotări și reabilitarea clădirilor existente. „Avem investiții importante pentru spitalele gălățene, astfel încât pacienții să aibă cele mai bune condiții. Sănătatea și educația rămân prioritare”, afirmă Ionuț Pucheanu.

Educația este și ea importantă pentru actuala administrație, care anunță investiții record ȋn unitățile de ȋnvățământ. „Sunt 50 de proiecte de 50 milioane de euro, dintre care 23 de proiecte sunt în implementare deja, iar altele în evaluare în cadrul PNRR. Vorbim de școli sau grădinițe construite înainte de anul 1990 în care investițiile au lipsit și mă bucur că reușim să le aducem la standarde europene”, completează edilul. Proiectele din domeniul educației vizează reabilitarea clădirilor, dotarea cu mobilier sau cu echipamente școlare, dar și realizarea de construcții noi.

Și infrastructura rutieră și de transport au beneficiat de investiții consistente. Străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, două mari artere importante ale orașului au fost aduse la standarde actuale, iar în prezent se lucrează intens pentru modernizarea altora, precum T. Vuia, H. Coandă sau G. Coșbuc. 

40 milioane de lei au mers, ȋn ultima perioadă, către achiziția de tramvaie noi, pentru prima dată ȋn 30 de ani, iar 14,7 milioane de euro tocmai au fost aprobați, prin PNRR, pentru achiziția unui număr de 20 de autobuze electrice și a unui microbuz nepoluant. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close