Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Unghii frumoase și sănătoase pe timp de vară – soluții la îndemână

Unghii frumoase și sănătoase pe timp de vară – soluții la îndemână

Să îți menții unghiile frumoase și sănătoase pe timp de vară poate fi o adevărată provocare. Dușurile mai dese pe timp de caniculă, apa din piscine sau chiar și apa mării pot deteriora nu doar oja de pe unghii, dar și structura acestora.

Unghii frumoase și sănătoase pe timp de vară – soluții la îndemână
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    30 Iul 2021   •   11:12

Există, însă, câteva trucuri de care te poți folosi pentru ca mâinile și picioarele tale să arate cu adevărat spectaculos!

Manichiura și pedichiura: acasă, sau la salon

Dacă te pregătești de vacanță și vrei să ai mâini și picioare îngrijite, cel mai probabil vei apela la serviciile unui salon de specialitate. Majoritatea doamnelor și domnișoarelor folosesc contextul anotimpului călduros pentru a-și expune cât mai mult pielea, dar mai ales picioarele.

Deși poate să pară mai comod să îți faci manichiura și pedichiura acasă, în cazul în care vrei ca oja să dureze mai mult sau îți plac unghiile cu accesorii, cel mai sigur este să mergi la salon.

Aplicarea de gel sau ojă semi-permanentă te poate scuti de grija refacerii manichiurii chiar și timp de o lună. În plus, adezivii profesionali pentru aplicarea accesoriilor sunt de o calitate superioară față de cei care se găsesc pe piață.

Totuși, deși aceasta este o foarte bună soluție pentru perioada vacanței, de exemplu, specialiștii recomandă să nu folosești prea des oja semi-permanentă. Pe termen lung, aceasta poate contribui la deteriorarea unghiilor, care se deshidratează și se subțiază sub stratul de ojă.

De asemenea, lumina UV la care sunt expuse unghiile după aplicarea ojei, pentru uscare rapidă, pot agresa și îmbătrâni pielea. Mai nou, sunt preferate pentru etapa de uscare lămpile cu led. Este bine să știi și că, înainte de expunerea la lumina lămpilor UV, este bine să folosești o cremă sau loțiune cu factor de protecție ridicat, pentru a reduce efectele secundare nedorite.

Îngrijește-te permanent de sănătatea unghiilor

Sănătatea unghiilor și a părului este direct influențată de alimentație. Dacă îi asiguri organismului necesarul de nutrienți și te hidratezi suficient, vei avea mai puține probleme de tipul unghii și păr uscate, friabile, lipsite de strălucire. Există în farmacii și o serie de suplimente alimentare speciale pentru întărirea acestora.

La rezistența unghiilor pot contribui și tratamentele locale: geluri și soluții hrănitoare și regenerante, pe care este bine să le aplici cel puțin o dată pe lună, pe timp de vară.

Medicii recomandă purtarea încălțămintei comode, care lasă pielea să respire și nu strânge prea tare piciorul – fapt care poate împiedica circulația și poate provoca apariția bătăturilor. Spre exemplu, poți alege dintr-o gamă largă de papuci de la Reverse, care îmbină confortul cu aspectul modern.

Cele mai frecvente provocări pentru sănătatea unghiilor sunt, însă, micozele și panarițiul. Acestea pot fi combătute cu ajutorul medicamentelor sistemice și al tratamentelor locale. Este important, însă, să le previi: păstrează igiena strictă, evită să îți provoci leziuni în zona cuticulelor și nu folosi prosoapele în comun cu alte persoane. Foarte util este, mai ales pentru picioare, să le lași să respire cât mai mult. Astfel eviți și transpirația excesivă, dar poți să îți și expui frumusețea unghiilor.

Așadar, ia întotdeauna în calcul că primele puncte pe listă sunt sănătatea și igiena. Cu cât mai sănătoase îți vei păstra unghiile, cu atât vei avea mai multe opțiuni pentru înfrumusețarea acestora.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close