Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Un fleac, am obținut-o: află cât de ușor este să scoți fișa medicală pentru permisul auto

Un fleac, am obținut-o: află cât de ușor este să scoți fișa medicală pentru permisul auto

Numeroase persoane sunt nemulțumite de procedurile greoaie de care se izbesc în momentul în care sunt puse în situația să obțină un document de la o instituție.

Un fleac, am obținut-o: află cât de ușor este să scoți fișa medicală pentru permisul auto
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2022   •   15:04

De exemplu, în ultimii ani, au apărut multe glume referitoare la celebrul dosar cu șină și la nenumăratele hârtii pe care acesta trebuie să le cuprindă.

Nu este însă cazul să te temi că lucrurile vor sta în același fel și atunci când ai nevoie să obții o fisa medicala permis auto. Dacă mergi la o clinică acreditată, vei constata că lucrurile sunt bine organizate, toți medicii sunt prezenți în aceeași zi, astfel încât nu vor exista momente de așteptare inutilă.

Care sunt documentele necesare pentru a obține fișa medicală pentru permis auto?

Consultațiile la care ești supus de medici ce aparțin mai multor specializări sunt menite să constate dacă ești sau nu apt să conduci în siguranță un autoturism pe drumurile publice. Prin urmare, te prezinți la controale conforme următoarelor specializări: Medicină Internă, ORL, Oftalmologie, Ortopedie / Chirurgie, Neurologie și Psihiatrie.

Reprezentanții clinicii au nevoie, în plus, și de cunoașterea unor informații despre identitatea pacientului și despre starea de sănătate a acestuia, informații ce pot fi oferite de medicul de familie sau, în unele cazuri, de un diabetolog. Prin urmare, atunci când te prezinți la clinică pentru a obține fișa medicală permis auto, e necesar să ai asupra ta următoarele acte:

• cartea de identitate sau buletinul, în original;

• fișa de școlarizare pentru obținerea permisului auto;

• o adeverință emisă de medicul de familie, în care acesta să menționeze dacă pacientul figurează sau nu în evidența sa cu boli cronice;

• în cazul persoanelor care suferă de diabet de tipul I, o scrisoare medicală de la medicul diabetolog, în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul urmat de pacient, precum și recomandarea dacă solicitantul este sau nu apt pentru a conduce în siguranță un vehicul.

În plus, purtătorii de ochelari se prezintă și cu aceștia asupra lor, la consultația realizată de specialistul în oftalmologie.

Ce documente sunt necesare pentru schimbarea permisului?

Carnetul de șofer este eliberat pe un termen de 5 sau 10 ani, în funcție de categoria vehiculului. Prin urmare, conducătorii auto au nevoie de o fișă medicală pentru permis auto și în situația preschimbării acestuia, precum și dacă a fost pierdut, deteriorat sau furat.

Analizele medicală efectuate în aceste situații sunt aceleași, iar la Poliție trebuie depuse următoarele documente:

• fișa medicală pentru permis auto eliberată de o clinică autorizată;

• cartea de identitate sau buletinul, în original;

• vechiul permis auto în original, în cazul expirării acestuia. Bineînțeles, el nu poate fi adus în situațiile în care a fost furat sau pierdut;

• dovada că a fost achitată taxa pentru permis auto, în valoare de 89 de lei, la Poliție, la Trezorerie sau la un oficiu al Poștei Române.

Dacă alegi o clinică medicală acreditată și ai asupra ta toate documentele necesare, nu vei pierde timp inutil pentru a obține fișa medicală permis auto! Dimpotrivă, vei rezolva această problemă rapid, vei intra în posesia actului dorit și te vei bucura fără probleme de experiența șofatului!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close