Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Vopsire in camp electrostatic – o tehnica ideala pentru vopsirea suprafetelor metalice!

Vopsire in camp electrostatic – o tehnica ideala pentru vopsirea suprafetelor metalice!

Indiferent dacă doriți să vă vopsiți mașina sau alte suprafețe metalice, vopsirea electrostatică este o modalitate excelentă de a face față sarcinii. Este nevoie de o notă profesională pentru a obține finisajul perfect, dar rezultatul final este unul cu adevarat uimitor.

Vopsire in camp electrostatic – o tehnica ideala pentru vopsirea suprafetelor metalice!
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   11:22

Deci, chiar dacă preferați să vă ocupați singuri de sarcinile de vopsire, s-ar putea să merite să angajați profesioniști atunci când vine vorba de vopsirea electrostatică, deoarece este vorba totuși despre o sarcină care necesită mâna unui profesionist în domeniu, astfel încât rezultatul final să fie unul cu adevărat eficient și de durată.

Nu mulți oameni știu despre acest tip de vopsire în câmp electrostatic și chiar mai puțini oameni înțeleg cum funcționează. De aceea, avantajele vopsirii electrostatice, deși multe, sunt trecute cu vederea de majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, nu trebuie să rămână așa dacă avem ceva de spus despre asta. Pentru a vă ajuta să înțelegeți detaliile acestui tip de vopsire, adică această vopsire în câmp electrostatic, în rândurile următoare o să discutăm puțin despre ce presupune acest tip de vopsire.

Vopsirea în câmp electrostatic are un principiu destul de simplu de funcționare și reprezintă o modalitate mult mai eficientă pentru simplul fapt că rezultatul final este unul mult mai aspectuos și mai durabil.

Ce este vopsirea prin pulverizare electrostatică

Amintiți-vă de vremurile când obișnuiați să frecați un balon de cap, astfel încât să se lipească de orice alta suprafață. Chiar și fără să o înțelegeți, în acel moment se aplică acel principiu de încărcare electrostatică. Tehnic vorbind, frecând balonul, eliberați electronii și creați o sarcină negativă pe suprafața acestuia. Deci, atunci când îl puneți pe un obiect încărcat pozitiv, cum ar fi peretele, acesta s-ar lipi de el.

Exemplul de mai sus este un model simplu, dar care arată principiul vopsirii electrostatice. Vopsirea în camp electrostatc este despre ideea în care vopseaua care este încărcată negativ și suprafața metalică care este încărcată pozitiv, sunt aspecte care duc la atragerea vopselei pulverizate de carte suprafață respectivă. Totul exact că în momentul în care apropiați obiecte metalice de un magnet. Deci, după cum puteți vedea, ideea principală din spatele acestei tehnici este că opusele atrag. Este valabil pentru încărcăturile din particule și aceasta este baza acestui proces de vopsire prin pulverizare.

Un avantaj extrem de mare se referă la faptul că legătura magnetică puternică dintre suprafață și vopsea creează un finisaj uniform și de lungă durată, ceea ce îl face extrem de dorit pentru echipamentele metalice, chiar și pentru mașinile.

De asemenea, această vopsire in camp electrostatic vine cu mai multe avantaje.

Uscare rapidă

În primul rând, să ne uităm la cel mai simplu motiv pentru care ați alege vopsele cu pulverizare electrostatică. Este clar o metodă rapidă. Sistemul de acoperire al acestei forme de vopsea spray se poate usca în întregime în numai câteva ore. Datorită faptului că uscarea este foarte rapidă și este vorba despre utilaje industriale care necesită vopsire, nu veți fi nevoiți să opriți activitatea decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Astfel, vă puteți relua activitatea, fără a simți pierderi semnificative. Puteți chiar să vă ridicați bunul complet vopsit după o singură noapte folosind vopsele cu pulverizare electrostatică. Această caracteristică face ca pictura electrostatică să fie cea mai bună alegere pentru persoanele care doresc să facă treaba rapid.

Versatil

În plus, este mult mai versatil în comparație cu metodele de aplicare a vopselei obișnuite, deoarece nu trebuie să așteptați să se usuce un strat înainte de a aplica altul. De obicei, un singur strat este suficient pentru că vopseaua să se lipească permanent.

Din acest motiv, veți vedea adesea această metodă utilizată într-un mediu de birou în care eficiența timpului este extrem de importantă. De asemenea, le veți vedea folosite în proiecte la fața locului în care aveți nevoie că vopseaua să se așeze cât mai repede posibil, astfel încât să puteți trece la o altă sarcină.

Finisaj de înaltă calitate

Calitatea finisajului pe care o obțineți prin vopsirea electrostatică nu are nevoie de explicații. Comparativ cu alte opțiuni pentru acoperirea metalică, netezimea și perfecțiunea pe care o obțineți cu această metodă sunt mult superioare datorită legăturii magnetice puternice dintre particule. În plus, suprafața pe care aplicați finisajul devine neporoasă, care este practic o suprafață impermeabilă bacteriilor sau creșterii fungice. Putem spune și că promovează indirect igiena și siguranța sănătății pe lângă faptul că vă oferă un finisaj de înaltă calitate.

Durabilitate extinsă

Vopseaua electrostatică, aplicată profesional, mărește rezistența suprafeței metalice și o face rezistentă la condițiile meteorologice dure. Datorită legăturii electrostatice puternice dintre particulele încărcate, durabilitatea echipamentului în sine crește. Astfel, vă puteți baza fără nici un fel de problemă pe vopseaua aplicată pentru a rezista mult timp.

Eficiența costurilor

În cele din urmă, vopseaua electrostatică vă poate reduce cheltuielile în multe moduri subtile. În primul rând, vă îmbunătăți longevitatea componentei dumneavoastră prin prevenirea eficientă a coroziunii sau a deteriorării din alte motive, economisind bani pentru reparații. În plus, prin simplul fapt că este vorba despre o atracție magnetică, dacă dumneavoastră aveți o astfel de vopsitorie, veți ajunge să economisiți mult material, pierderile prin pulverizare fiind practic inexistente. De asemenea vorbind despre risipirea vopselelor, ar trebui să verificați diferite tipuri de pulverizatoare de vopsea pentru a ști care tip vă pierde mai puține vopsele.

Acestea fiind spuse, vopsirea în câmp electrostatic reprezintă o alegere excelența din foarte multe puncte de vedere și sunteți încurajați să optați pentru această metodă dacă este pentru prima dată când auziți de ea și cu siguranță o să rămâneți surprinși de rezultatul final.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close