Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Waterboyz promovează sustenabilitatea cu noile locuri de joacă din materiale reciclate

Waterboyz promovează sustenabilitatea cu noile locuri de joacă din materiale reciclate

Într-un moment în care protecția mediului înconjurător, dezvoltarea durabilă și economia circulară devin priorități cruciale, Waterboyz România se distinge printr-o inițiativă inovatoare: amenajarea locurilor de joacă și spațiilor recreative realizate din materiale reciclate.

Waterboyz promovează sustenabilitatea cu noile locuri de joacă din materiale reciclate
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2024   •   12:09

Această abordare inovatoare contribuie la conservarea resurselor naturale prin reutilizarea inteligentă a materialelor reciclate și redefinește modul în care comunitățile percepeau până acum industria recreativă.

Pentru producția de echipamente de joacă sustenabile, sunt folosite panouri fabricate din plase de pescuit abandonate și colectate din mări și oceane. Transformând aceste deșeuri, periculoase pentru ecosistemele marine, în elemente structurale ale locurilor de joacă, poluarea bazinelor oceanice este combătută, oferindu-se astfel o nouă viață materialelor care altfel ar fi fost ignorate. Această practică inedită protejează mediul înconjurător și în plus educă publicul tânăr din locurile de joacă cu privire la importanța reciclării și conservării naturii.

Mai mult, structurile metalice ale acestor echipamente sunt realizate din oțel reciclat. Această metodă reduce amprenta de carbon cu până la 86%, demonstrând că soluțiile inovatoare și ecologice pot merge mână în mână cu dezvoltarea urbană și recreativă.

Pe lângă aceste realizări notabile din industria locurilor de joacă, Waterboyz nu se oprește aici. Compania și-a extins angajamentul pentru sustenabilitate și la alte echipamente, cum ar fi mobilierul urban fabricat din materiale reciclate și reciclabile și echipamentele de fitness generatoare de energie, continuând astfel misiunea companiei de a promova un stil de viață sustenabil. 

Cu zero costuri, fără emisii de carbon, consum de apă și energie, patinoarele ecologice sintetice de la Waterboyz sunt de asemenea dovada a sustenabilității pentru oricare comunitate. Participând activ în ultimii ani la dezvoltarea orașelor, Waterboyz a câștigat ”Premiul pentru implicarea responsabila in amenajările urbane recreative” demonstrând încă o dată angajamentul său constant.

Inițiativa Waterboyz reprezintă un pas semnificativ în direcția unui viitor mai verde și sustenabil. Această abordare îmbunătățește calitatea spațiilor recreative și contribuie la educarea și inspirarea generațiilor viitoare, să fie mai conștiente și responsabile față de mediul înconjurător.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close