Antena 3 CNN Economic De ce este avantajos să comunici cu reprezentanţii KRUK în contextul executării silite

De ce este avantajos să comunici cu reprezentanţii KRUK în contextul executării silite

O persoană care nu şi-a plătit ratele la timp şi care nu a comunicat cu angajaţii KRUK pentru a găsi o soluţie amiabilă la situaţia în care se află poate intra în procedura de executare silită.

De ce este avantajos să comunici cu reprezentanţii KRUK în contextul executării silite
Sursa foto: Shutterstock
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2022   •   14:00

Într-un astfel de moment, majoritatea, cei în cauză caută în mod firesc informaţii de care ai nevoie despre executarea silită, fiind interesaţi în special de cum pot să evite această procedură, absolut legală.

Ce este KRUK şi care este diferenţa faţă de o bancă

Înainte de toate, este important de precizat ce este KRUK. Compania a fost înfiinţată în 2007, ca societate ce oferă servicii de colectare a datoriilor, fiind specializată în gestionarea completă a acestora. KRUK România recuperează creanţe ale instituţiilor financiare, dar şi ale marilor clienţi corporativi.

Principala diferenţă dintre KRUK şi bănci constă în faptul că prima entitate dintre cele menţionate recuperează banii pe care persoanele fizice sau juridice îi datorează băncilor. La fel de important de cunoscut este că această companie NU oferă credite.

Revenind la situaţia în care un om se află în executare silită, avantajul major pe care îl are dacă este client KRUK, este acela că va fi ajutat să depăşească procedura, evident, dacă îşi doreşte să colaboreze cu compania. Odată ce un dosar ajunge în executare silită, KRUK menţine relaţia cu toate părţile care sunt implicate în colectarea datoriilor pe cale juridică, respectiv: clientul, creditorul, BEJ, avocaţii, instituţiile - pentru a soluţiona favorabil această situaţie în beneficiul fiecărei părţi.

De ce este importantă comunicarea cu KRUK în timpul executării silite

Pentru a evita avansarea procedurii, persoanele cu datorii sunt îndrumate să semneze un angajament de plată. La baza amânării stau plăţile voluntare efectuate de persoana respectivă pe perioada procesului de colectare a datoriei. Practic, persoana cu dosar gestionat de KRUK îşi poate stabili rate personalizate, în funcţie de veniturile înregistrate, efectuând plăţile astfel încât să nu simtă nicio presiune.

De asemenea, chiar dacă procedura de executare a fost demarată, se poate negocia pentru a rezolva amiabil această situaţie. Persoana poate încheia un acord de reducere a datoriei, dacă aceasta este plătită integral, sau poate contacta executorul pentru a-i comunica intenţia de semnare a unui angajament de plată.

Prin urmare, comunicarea este cheia de rezolvare a tuturor problemelor financiare. Dacă un client contactează KRUK în momentul în care întâmpină dificultăţi la plata ratelor, este ajutat şi înţeles, astfel că va putea obţine o eşalonare. În schimb, dacă insistă să ducă această povară pe proprii umeri şi să nu discute despre ea, va intra, cel mai probabil, în procedura de executare silită. Însă nici în această etapă nu este totul pierdut. Din contră! Tot prin comunicarea cu angajaţii KRUK, poate semna un angajament de plată astfel încât să-şi poată plăti datoria în ritmul său.

În concluzie, intenţia companiei KRUK este aceea de a-i ajuta pe oameni să-şi plătească datoriile, oferindu-le soluţii reale în acest sens: semnarea angajamentului de plată, posibilitatea negocierii cu executorul judecătoresc, avantajul plăţilor online, care se realizează simplu, rapid şi în siguranţă de pe dispozitivele conectate la internet, prin intermediul e-kruk.ro.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close