Antena 3 CNN Economic FMI: SUA şi Europa "să nu se joace cu focul" când vine vorba de deficite bugetare

FMI: SUA şi Europa "să nu se joace cu focul" când vine vorba de deficite bugetare

FMI: SUA şi Europa "să nu se joace cu focul" când vine vorba de deficite bugetare
Sursa foto: Foto: antena3.ro
17 Iun 2011   •   19:04

Fondul Monetar Internaţional a avertizat vineri Statele Unite dar şi ţările europene supraîndatorate „să nu se joace cu focul” când vine vobra de deficite bugetare. Fondul a subliniat că este nevoie de măsuri imediate pentru reducerea acestora, conform Reuters.

Cel mai recent raport al FMI arată că noile ameninţări majore pentru creşterea globală sunt criza datoriilor din zona euro şi supraîncălzirea în economiile emergente.

Creşterea economică a Statelor Unite a mai primit un calificativ negativ din parte Fondului. Astfel, prognoza pentru creşterea economică a Statelor a fost coborâtă de la 2,8% la 2,5% pentru acest an şi de la 2,9% la 2,7% pentru 2012.

Fondul este totuşi ceva mai optimist de evoluţia economiei în zona euro, însă o lipsă de coordonare în politicile americane de combatere a crizei ar pute crea o volatilitate financiară în următoarele luni.

"Nu-ţi poţi permite să ai o economie mondială în care deciziile importante sunt amânate, pentru că te jocu cu focul. Am intrat foarte clar în faza politică a crizei mondiale”, a declarat Jose Vinals, director al FMI pentru pieţe monetare şi de capital.

×
Subiecte în articol: FMI SUA Europa deficit bugetar
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close