Antena 3 CNN Economic Philip Morris International îl numește pe Jacek Olczak în funcția de Chief Executive Officer și își reafirmă angajamentul pentru un viitor în care țigările sunt înlocuite cu alternative mai bune, fundamentate științific

Philip Morris International îl numește pe Jacek Olczak în funcția de Chief Executive Officer și își reafirmă angajamentul pentru un viitor în care țigările sunt înlocuite cu alternative mai bune, fundamentate științific

București, România — Philip Morris International (PMI) anunță că, în urma Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc în 5 mai, Jacek Olczak a fost numit în funcția de Chief Executive Officer.

Philip Morris International îl numește pe Jacek Olczak în funcția de Chief Executive Officer și  își reafirmă angajamentul pentru un viitor în care țigările sunt înlocuite cu alternative mai bune, fundamentate științific
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   17:51

Jacek Olczak – până de curând Chief Operating Officer în cadrul companiei – a fost ales și membru al Consiliului de Administrație. André Calantzopoulos, care a ocupat funcția de Chief Executive Officer al PMI din 2013 până în 5 mai 2021, a fost desemnat Președinte Executiv al Consiliului înainte ca Adunarea să aibă loc. Aceste numiri au loc ca urmare a anunțului, făcut în decembrie 2020, referitor la tranziția funcțiilor de conducere de la nivelul PMI.

Jacek Olczak a acceptat numirea și și-a exprimat angajamentul de a accelera transformarea PMI și construirea unui viitor fără fum, anunțate în 2016. Compania își concentrează eforturile pe dezvoltarea, fundamentarea din punct de vedere științific și comercializarea responsabilă a produselor fără fum care sunt mai puțin nocive decât fumatul, cu scopul de a înlocui țigările cât de repede posibil.

Jacek Olczak a declarat: „Sunt onorat și entuziasmat să conduc PMI în demersul nostru de a accelera transformarea într-o companie care construiește un viitor fără fum. PMI este lider la nivelul industriei în materie de inovații științifice, iar ambiția noastre este ca, în 2025, peste jumătate din veniturile noastre nete să provină din produse fără fum. Portofoliul nostru, în continuă dezvoltare, va determina viitorul nostru pe termen lung. Ne vom baza pe cercetările noastre științifice și pe expertiza noastră și vom valorifica aptitudinile colective și imaginația pentru a inova dincolo de portofoliul nostru existent și pentru a explora noi domenii de dezvoltare economică.”

Jacek Olczak are 56 de ani și și-a început cariera în cadrul PMI în 1993. A deținut funcții în departamentele financiar și management general în Europa, inclusiv cea de Managing Director al companiilor afiliate PMI din România, Polonia și Germania și Președinte al Regiunii Uniunea Europeană, înainte de a fi desemnat Chief Financial Officer în 2012. A ocupat această funcție până în 2018 când a devenit Chief Operating Officer (COO) al PMI. Deține o diplomă de master în economie de la Universitatea Lodz din Polonia.

Jacek Olczak a avut o contribuție vitală în transformarea PMI într-o companie care fabrică produse fără fum, care a intrat în faza de comercializare prin lansarea IQOS în Nagoya (Japonia) în 2014. Sub supravegherea sa în calitate de COO, veniturile nete ale PMI generate de produsele fără fum au crescut la 28% în primul trimestru al anului 2021. Mai mult, acoperirea geografică a produselor fără fum ale PMI s-a extins de la zero la 66 de piețe în principalele orașe sau la nivel național, date valabile la 31 martie 2021. Jacek Olczak a condus transformarea comercială a PMI și a ajutat-o să se dezvolte cu succes dintr-o companie în principal de tip business-to-business într-o companie din ce în ce mai orientată spre modelul business-to-consumer.

André Calantzopoulos a declarat: „Jacek se află în poziția ideală pentru a duce la îndeplinire viziunea unui viitor fără fum a PMI în acest nou rol de CEO. Pasiunea sa pentru companie și angajații ei stau la baza hotărârii lui de a obține rezultate, precum stau și cunoștințele sale aprofundate despre produsele, sistemele, valorile și investitorii noștri. Consider că este liderul ideal pentru a asigura creșterea în continuare a companiei noastre și pentru a livra valoarea acțiunilor. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună în continuare, în noua mea calitate de Președinte Executiv al Consiliului de Administrație.”

Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România, a declarat: „Jacek, alături de André, a condus transformarea internațională a PMI într-o companie care construiește un viitor fără fum, iar aptitudinile și expertiza sa garantează un nou capitol interesant pentru PMI. Este un nou capitol interesant și pentru Philip Morris România, deoarece Jacek este familiarizat cu piața locală și provocările acesteia încă de pe vremea când a fost Managing Director aici. O Românie fără fum și trecerea tuturor fumătorilor adulți români la alternative mai bune, fundamentate științific, sunt obiective ambițioase care pot fi realizate numai dacă actualii fumători adulți au acces la informații corecte despre alternative mai bune la fumat și sunt încurajați să treacă la aceste alternative. Acest lucru este realizabil în totalitate dacă luăm în considerare dovezile provenite din țări precum Japonia și alte țări în care țigările sunt înlocuite repede cu alternative mai bune. Ne confruntăm cu o mare provocare în România , deoarece adoptarea produselor cu risc redus este încă foarte mică, dar în același timp aceasta este o oportunitate pentru noi de a oferi alternative mai bune milioanelor de adulți care continuă să fumeze. Credem că o Românie fără fum este posibilă și poate fi realizată mai repede dacă oamenii de știință, comunitatea din domeniul sănătății publice, competitorii noștri și alte părți interesate contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv. Fumătorii adulți ar trebui să știe că există alternative mai bune. Angajamentul PMI față de România este demonstrat și de investiția noastră de aproape 500 de milioane de euro în fabrica Otopeni, care a transformat-o într-una dintre unitățile de producție de ultimă generație la nivel mondial, axată pe dezvoltarea capacităților de producție pentru consumabilele IQOS.

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) și-a propus să  transforme industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum în care țigările vor fi înlocuite cu produse fără fum în beneficiul fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze, dar și al societății, al companiei și al acționarilor săi. PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum, a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara Statelor Unite ale Americii. Suplimentar, PMI pune la dispoziția Altria Group, în vederea comercializării sub licență în Statele Unite, o versiune a dispozitivului IQOS și consumabile.

În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea acestor produse în urma evaluării cererii de autorizare a punerii pe piață a unui produs din tutun (PMTA) și a autorizat promovarea unei versiuni a dispozitivului IQOS și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice. PMI își construiește viitorul pe o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional.

Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produse, tehnologie de ultimă generație și oameni de știință de top, PMI dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințelor consumatorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum IQOS al PMI include produse care nu ard tutunul (heat-not-burn) și produse cu vapori cu conținut de nicotină. În 31 martie 2021, produsele fără fum dezvoltate de PMI sunt disponibile pentru vânzare în 66 de piețe în principalele orașe sau la nivel național, iar PMI estimează că aproximativ 14 milioane de fumători adulți din întreaga lume au trecut la IQOS și au renunțat la fumat. Pentru mai multe informații, vizitați www.pmi.com și www.pmiscience.com.

Declarații cu caracter previzional și de avertizare

Prezentul comunicat de presă conține proiecții asupra rezultatelor viitoare și alte declarații cu caracter previzional. Îndeplinirea rezultatelor viitoare este supusă riscurilor, incertitudinii și afirmațiilor incorecte. În cazul în care riscurile sau incertitudinile se materializează sau afirmațiile de bază se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale ar putea varia semnificativ față de cele cuprinse în prezentele declarații cu caracter previzional. Ca urmare a dispozițiilor privind sfera de siguranță (safe harbor) ale legii Private Securities Litigation Reform Act din 1995, PMI identifică factori importanți care, individual sau colectiv, ar putea face ca rezultatele reale și efectele lor să difere semnificativ de cele cuprinse în orice declarații cu caracter previzional comunicate de PMI.

Riscurile aferente activității PMI includ: creșterea accizei și structuri de taxare discriminatorii; creșterea restricțiilor de comercializare și de reglementare care ar putea reduce competitivitatea, ar putea elimina capacitatea noastră de a comunica cu consumatorii adulți sau interzice anumite produse; aspecte medicale legate de utilizarea produselor din tutun și care conțin nicotină și expunerea la fumul de tutun din mediul ambiant; dispute privind utilizarea tutunului și proprietatea intelectuală; concurență acerbă; efectele evoluțiilor economice, de reglementare și politice la nivel global și național, dezastre naturale și conflicte; schimbarea comportamentului fumătorilor adulți; pierderea veniturilor ca urmare a contrafacerii, contrabandei și achizițiilor transfrontaliere; investigații guvernamentale; cursuri de schimb valutar nefavorabile și devalorizări monetare și limitări ale abilității de a repatria fonduri; schimbări adverse în legile aplicabile privind impozitul pe profit; schimbări adverse în materie de costul, disponibilitatea și calitatea tutunului și a altor produse agricole și materii prime, precum și a componentelor și materialelor necesare pentru crearea dispozitivelor noastre electronice; integritatea sistemelor informatice și eficiența politicilor sale privind protecția datelor.

Profitabilitatea viitoare a PMI poate fi, de asemenea, afectată negativ dacă compania eșuează în încercările sale de a produce și comercializa produse cu risc redus sau dacă reglementările sau regimul fiscal nu fac diferența între astfel de produse și țigări; dacă compania nu poate introduce cu succes produse noi, nu poate promova valoarea mărcii, nu poate pătrunde pe anumite piețe noi sau nu-și poate îmbunătăți marjele prin creșterea prețurilor și îmbunătățirea productivității; dacă nu-și poate extinde portofoliul de brand pe plan intern sau prin achiziții și prin dezvoltarea relațiilor sale strategice de afaceri; sau dacă nu poate atrage și reține cele mai bune talente globale. Rezultatele viitoare fac, de asemenea, obiectul caracterului predictibil redus al performanței categoriei noastre de produse cu risc redus (RRP – reduced risk products).

Pandemia COVID-19 a creat o perturbare semnificativă la nivelul societății și economiilor și a avut ca rezultat închiderea magazinelor, fabricilor și birourilor și restricții asupra producției, distribuției și călătoriilor, toate acestea având un impact advers asupra activității noastre, asupra rezultatelor operațiunilor, fluxurilor de numerar și poziției financiare pe durata pandemiei. Planurile noastre de continuitate a activității și alte măsuri de protecție nu sunt neapărat eficiente pentru diminuarea impactului pandemiei.

În prezent, riscurile semnificative includ capacitatea noastră diminuată de a atrage adulții fumători către produsele noastre cu risc redus, un declin semnificativ al volumului în activitatea noastră duty-free și în anumite piețe cheie, întreruperi sau întârzieri în lanțul de producție și furnizare, volatilitate valutară sporită și întârzieri la nivelul anumitor inițiative de reducere a costurilor, transformare și restructurare.

Activitatea noastră poate fi afectată negativ și dacă personalul cheie sau un număr semnificativ de angajați sau parteneri de afaceri devin indisponibili din cauza pandemiei COVID-19. Impactul advers semnificativ al COVID-19 asupra condițiilor economice sau politice la nivelul piețelor în care operăm ar putea genera schimbări în ceea ce privește preferințele consumatorilor noștri adulți și o cerere scăzută a produselor noastre, în special pentru brandurile noastre cu preț mediu sau premium. Continuarea pandemiei ar putea întrerupe accesul nostru la piețe de creditare sau ar putea conduce la creșterea costurilor de îndatorare.

Guvernele își pot schimba atenția de la elaborarea unor cadre de reglementare bazate pe date științifice pentru dezvoltarea și comercializarea RRP sau de la aplicarea sau implementarea normelor relevante activității noastre. Mai mult, transmiterea de mesaje despre impactul potențial negativ al utilizării produselor noastre asupra riscurilor COVID-19 ar putea conduce la măsuri de reglementare din ce în ce mai restrictive privind comercializarea și utilizarea produselor noastre, la un impact negativ asupra cererii pentru produsele noastre, asupra dorinței consumatorilor adulți să adopte RRP și asupra eforturilor noastre de a promova elaborarea de cadre de reglementare bazate pe date științifice pentru dezvoltarea și comercializarea RRP.

Impactul acestor riscuri depinde și de factori care nu ne sunt cunoscuți sau care nu sunt sub controlul nostru, inclusiv durata și severitatea pandemiei, recurența sa în piețele cheie, măsurile luate pentru a împiedica răspândirea acesteia și pentru a reduce efectele sale asupra sănătății publice și, nu în ultimul rând, consecințele economice ale acesteia.

PMI se supune în continuare și altor riscuri descrise din când în când în documentele cu caracter public pe care le depune, precum Formularul 10-K pentru trimestrul încheiat în 31 martie 2021. PMI avertizează că lista de mai sus de factori importanți nu reprezintă o enumerare completă a tuturor riscurilor și incertitudinilor posibile. PMI nu își asumă răspunderea de a actualiza orice declarație cu caracter previzional pe care o poate comunica din când în când, cu excepția celor care sunt necesare pentru îndeplinirea obligațiilor sale de comunicare a informațiilor publice.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close