Antena 3 CNN Economic Salariu minim 2020. Proiect pentru înghețarea salariului minim brut diferențiat

Salariu minim 2020. Proiect pentru înghețarea salariului minim brut diferențiat

Salariu minim 2020. Proiect pentru înghețarea salariului minim brut diferențiat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Dec 2019   •   15:29

Salariul minim brut diferențiat acordat angajaților cu studii superioare va rămâne neschimbat în 2020. Prevederea se regăsește într-un proiect de hotărâre a Guvernului lansat în dezbatere publică. 

Intenția autorităților este de a stopa majorarea acestui venit până este ajuns din urmă de salariul minim brut pe țară, pentru ca, astfel, să dispară salarizarea diferențiată pentru studii superioare. Proiectul de HG cu „înghețarea” salariului minim diferențiat pentru studii superioare confirmă, practic, declarațiile de săptămâna trecută ale lui Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

„Prin excepție (...), începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se menține la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 14,044 lei/oră”, precizează documentul postat pe site-ul Ministerului Muncii.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close