Antena 3 CNN Economic Transporturi Nicolae Ciucă, în vizită la Ford Craiova: ”Începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric”

Nicolae Ciucă, în vizită la Ford Craiova: ”Începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, începând cu anul 2024, va fi produs în România primul autovehicul complet electric.

Nicolae Ciucă, în vizită la Ford Craiova: ”Începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    05 Iul 2022   •   13:16

Premierul Nicolae Ciucă a fost în vizită, marți, la Craiova, pentru a participa la evenimentul prilejuit de preluarea oficială a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan.

Acesta s-a întâlnit cu președintele Ford Europa, Stuart Rowley, managerul general Ford Otosan, Güven Özyurt, precum și cu președintele Ford România, Josephine Payne.

Ford Otosan va investi 490 milioane de euro în uzina Ford de la Craiova.

Președintele Ford Europa și managerul general Ford Otosan i-au ridicat premierului Nicolae Ciucă problema infrastructurii pentru mașinile electrice.

”Este un transfer care vine cu o investiție de 490 de milioane de euro în următorii trei ani. E o investiție care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule. Începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric.

Aceste investiții noi vin cu o serie întreagă de obligații, de angajamente, să putem să susține această tranziție de la motoare pe combustie la cele complet electrice.

Practic, Ford Craiova vine și sprijină proiectele guvernamentale pentru a ne atinge obiectivele pentru o tranziție verde pentru a reușit să asigurăm ca din 2035 să producem autovehicule care vor avea emisii de dioxid de carbon zero și ne ajută ca pe orizontală să putem dezvolta capacități de producție. (...) Avem de nevoie de stabilitate, de predictibilitate, de investiții.

Avem o serie întreagă de elemente discutate azi și atât președintele Ford Europa, cât și managerul general al Ford Otosan au ridicat problema dezvoltării infrastructurii pentru mașinile electrice.

Pot spune că la nivelul guvernului există un angajament asumat prin PNRR, astfel încât până la finele anului 2026 să realizăm 18.000de stații de încărcat - 13.000 din fonduri europene, iar 5000 din bugetul de stat”, a declarat Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Ford
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close