”Be EU” este o emisiune cu informaţii şi dialoguri despre beneficiile României ca stat membru al UE.
Emisiunea este realizată de Sabina în studiourile de la Bruxelles sau de la Strasbourg ale Parlamentului European, cu o scenografie spectaculoasă.
La Be EU aflaţi informaţiile săptămânii, de interes pentru Romania, din agenda institutiilor europene, dar şi care sunt cele mai importante mişcări în Uniunea Europeană. Emisiunea este o confruntare cu date şi argumente pe teme de larg interes între europarlamentari din ţări diferite şi familii politice diferite. La final, alături de europarlamentari români sau experţi în domeniu, aflăm cum se aplică deciziile de la nivel european în ţara noastră.
Be EU
11 Iun, 17:06
Șefa Comisiei Europene a dezvăluit la Kiev când își va finaliza executivul său opinia cu privire la acordarea, sau nu, a statutului de țară candidată UE pentru Ucraina.
Cu scandal în plen, Parlamentul a trimis înapoi la Comisie propunerea de a schimba sistemul de comercializare a emisiilor din Uniunea Europeană care limitează cantitatea de gaze cu efect de seră ce pot fi emise de fabrici, centrale energetice și aviație pentru a atinge țintele generale privind emisiile.
Parlamentul european a lansat procesul de modificare a tratatelor Uniunii Europene. Instituția solicită Consiliului European să convină asupra începerii procesului. Mulți eurodeputați au cerut ca acest lucru să aibă loc cât de curând posibil în cadrul summit-ului din 23-24 iunie.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 127 milioane euro din Fondul de coeziune, în vederea rezolvării problemelor de aprovizionare cu apă din județul Buzău, prin dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată.
Comisia Europeană a cerut miercuri WhatsApp să informeze mai bine consumatorii cu privire la politicile sale în materie de date și la actualizările condițiilor sale de furnizare a serviciilor.
Pachetul "Fit for 55", menit să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 61% până în 2030, riscă să nu mai fie implementat după o dezbatere cu scandal, de astăzi, din Parlamentul European.
Parlamentul European şi statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru o modificare extrem de importantă ce se aplică pentru toate dispozitivele electronice.
Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de ajutor de stat în valoare de 606 milioane de euro pentru sprijinirea activității economice în zonele urbane și rurale mici în contextul pandemiei de coronavirus.
Oficialii de la Bruxelles promovează tehnologiile curate, care sunt mai puțin dăunătoare mediului, şi negociază un regulament privind taxarea produselor energetice și a energiei electrice.
Ambasadorii UE ar putea discuta astăzi despre noul pachet revizuit de sancțiuni pentru Rusia, iar liderii blocului comunitar urmează să se întâlnească luni la Bruxelles. În centrul discuțiilor se află petrolul, scrie Bloomberg.
Europarlamentarul Domenec Ruiz Devesa a fost invitatul Sabinei Iosub, la emisiunea Be EU, în studioul din Parlamentul European, la Bruxelles. Acesta a explicat ce înseamnă listele transnaționale pentru alegerile parlamentare.
Europarlamentarii Alin Mituța, din partea Renew, și Lorant Vincze, care reprezintă PPE la nivel european, au fost invitații Sabinei Iosub, sâmbătă, în studioul din Bruxelles, la emisiunea Be EU, unde au vorbit despre alegerile europarlamentare.
Uniunea Europeană lucrează la un acord de achiziție comună de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței, în contextul în care cazurile de îmbolnăvire cu această boală virală, de obicei endemică în Africa, se intensifică în Europa și nu numai, scrie Reuters.
Sâmbătă, 28 mai, va intra în vigoare Directiva privind o mai bună asigurare a respectării normelor Uniunii în materie de protecție a consumatorilor și modernizarea acestor norme.
Decizie importantă luată chiar azi, de Comisia Europeană. Executivul comunitar a venit cu o serie de propuneri pentru a facilita confiscarea averilor oligarhilor ruşi. Totodată se dorește şi armonizarea pedepsirii, în Uniunea Europeană, a încălcării sancţiunilor decise ca răspuns la războiul dus de Rusia contra Ucrainei.
Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 300 milioane de euro menită să sprijine IMM-urile din sectorul agroalimentar în contextul pandemiei de coronavirus.
Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu regulamentele UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutor de 100 de milioane de euro pentru a sprijini regenerarea pădurilor în România.
Reglementările privind disciplina bugetară la nivelul Uniunii Europene, care nu mai sunt aplicate din martie 2020 din cauza pandemiei, vor rămâne suspendate inclusiv în anul 2023, din cauza crizei economice generate de războiul din Ucraina şi de sancţiunile contra Rusiei, conform Comisiei Europene.
Rezervele de gaz ale Uniunii Europene trebuie să ajungă la cel puțin 80% până la iarnă, susține Parlamentul European, într-o decizie luată săptămâna aceasta.
Statele membre, lucrătorii și angajatorii din cadrul Comitetului consultativ al Uniunii Europene pentru securitate și sănătate la locul de muncă (CCSS) au ajuns la un acord cu privire la necesitatea de a recunoaște COVID-19 ca boală profesională.
Comisia Europeană a decis astăzi să trimită avize motivate României, Croaţiei, Ciprului, Germaniei, Greciei, Ungariei, Irlandei, Luxemburgului, Poloniei și Portugaliei pentru că nu au transpus integral normele UE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile prevăzute în Directiva (UE) 2018/2001.
Comisia Europeană a declarat joi că a sesizat România, Republica Cehă, Irlanda, Slovacia și Spania la Curtea de Justiție a UE pentru eșecul lor în implementarea directivei revizuite pentru serviciile media audiovizuale.
Săptămâna aceasta, Parlamentul European are o ședință plenară la Bruxelles. Un moment important este prezența în Parlamentul European a președintelui Republicii Moldova.
Comisia Europeană a anunțat un plan de 210 de miliarde de euro pentru a crește ținta de energie regenerabilă la nivelul blocului comunitar, de la 40% la 45% până în 2030.
Statele din Uniunea Europeană își vor putea modifica planurile naționale de redresare economică în contextul crizei energetice determinate de războiul din Ucraina.
Europarlamentarul Vlad Gheorghe vorbește despre reconstruirea Ucrainei după invazia rusă și spune că, din postura de jurist, cel care produce prejudiciul trebuie să plătească.
Uniunea Europeană ar putea elabora un plan pentru reconstrucția Ucrainei, după modelul fostului plan Marshall aplicat de SUA în Europa, după Al Doilea Război Mondial.