Antena 3 CNN Be EU Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene, transmisă LIVE pe antena3.ro

Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene, transmisă LIVE pe antena3.ro

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene s-au întâlnit în Parlamentul de la Bruxelles pentru Eurovision Debate 2024, o dezbatere care este transmisă LIVE pe antena3.ro.

Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene, transmisă LIVE pe antena3.ro
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   16:30

Update 18:30 Dezbaterea dintre cei cinci candidaţi pentru funcţia de şef al Comisiei Europene s-a încheiat la Bruxelles în urmă cu puţin timp.

Ţările din est nu au avut niciun reprezentat în această cursă, dar vor negocia o funcţie importantă dupa alegerile din 9 iunie.

Există speculaţii conform cărora această funcţie ar putea ajunge la actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Update 16:30 Trimisul special Antena 3 CNN la Bruxelles, Xenia Croitoru, a dat detalii în direct, în debutul dezbaterii din Parlamentul European.

A început dezbaterea în care se decide cine va fi noul șef al Comisiei Europene pentru următorii 5 ani. Favorită pentru câștigarea unui nou mandat este Ursula von der Leyen.

Este prima și ultima dezbatere înainte de alegerile europarlamentare din data de 9 iunie. O dezbatere care a fost criticată, pentru că la ea nu participă toți candidații și au fost deja anunțuri făcute cu proteste în fața sediului Comisiei Europene. 

"Fiecare candidat își prezintă opinia și punctele de vedere pentru a câștiga această competiție pentru Comisia Europeană. Cei care au protestat acuză faptul că actuala șefa Comisiei Europene nu i-a înțeles, mai ales pe fermieri, pentru că și în perioada următoare vor mai fi proteste în acest sens. Este un protest programat chiar pe data de 4 iunie, al fermierilor, aici în fața Parlamentului European și sunt măsuri pe care acestea le cer. Cer înțelegere din partea Comisiei Europene, ceea ce nu ar primi în momentul de față, spun ei.", a transmis trimisul special Antena 3 CNN la Bruxelles.

Dezbaterea Eurovision Debate 2024, la care participă candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene, are loc joi, în hemiciclul Parlamentului de la Bruxelles, începând cu ora 16.00 (ora României) şi până la 17.45.

Dezbaterea candidaţilor este transmisă LIVE pe antena3.ro, în cadrul acestui articol.

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), instituţia care organizează dezbaterea, a confirmat participarea următorilor candidați: Walter Baier (Austria, Stânga europeană), Sandro Gozi (Italia, Renew Europe Now), Ursula von der Leyen (Germania, Partidul Popular European), Terry Reintke (Germania, Verzii europeni) și Nicolas Schmit (Luxemburg, Partidul Socialiștilor Europeni), se arată într-o informare pe site-ul oficial al Parlamentului European.

Candidați pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene vor dezbate următoarele subiecte:

  • Economie și locuri de muncă
  • Apărare și securitate
  • Climă și mediu
  • Democrație și leadership
  • Migrație și frontiere
  • Inovare și tehnologie

Întrebările vor fi adresate de către publicul din sala de plen, de către telespectatorii care urmăresc evenimentul transmis prin intermediul rețelelor de socializare, precum și de către cei doi moderatori, Martin Řezníček (televiziunea cehă) și Annelies Beck (VRT, Belgia).

De asemenea, candidații se vor confrunta cu întrebări individuale din partea moderatorilor în așa-numitele segmente "Spotlight", o nouă caracteristică a dezbaterii Eurovision 2024.

Candidații vor vorbi în limba engleză, iar interpretarea va fi asigurată în 24 de limbi.

O tragere la sorți organizată la 16 mai de către EBU în Parlamentul European a stabilit poziția candidaților pe scenă pentru dezbatere, primul vorbitor pe fiecare subiect și ordinea interviurilor.

Poziția candidaților pe scenă va fi următoarea (de la stânga la dreapta): Ursula von der Leyen, Nicolas Schmit, Terry Reintke, Sandro Gozi, Walter Baier.

Primul vorbitor din fiecare segment tematic va fi următorul: Nicolas Schmit, Sandro Gozi, Ursula von der Leyen, Walter Baier, Terry Reintke.

Ordinea interviurilor „Spotlight” va fi următoarea: Nicolas Schmit, Sandro Gozi, Terry Reintke, Ursula von der Leyen, Walter Baier.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Ursula von der Leyen
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close