Antena 3 CNN Be EU Sistem obligatoriu de înregistrare pentru câini și pisici în UE! Toți posesorii de animale de companie trebuie să știe aceste lucruri!

Sistem obligatoriu de înregistrare pentru câini și pisici în UE! Toți posesorii de animale de companie trebuie să știe aceste lucruri!

Comerțul ilegal și traficul animalelor de companie reprezintă probleme serioase la nivel european, iar instituțiile de la Bruxelles se pregătesc să adopte noi măsuri care să combată aceste fenomene.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2024   •   10:23

"Comerțul ilegal cu animale de companie este o realitate tristă în Europa. Deputații europeni au cerut o mai bună protecție a animalelor și pedepsirea răufăcătorilor.

Atunci când vorbim despre traficul cu câini și pisici, trebuie să înțelegem că majoritatea europenilor țin la bunăstarea animalelor de companie. 74% consideră că animalele de companie ar trebui să fie mai bine protejate.

Traficul poate duce la condiții inadecvate de creștere a animalelor, puii fiind separați de mamele lor prea devreme. Animalele riscă și călătorii lungi, în condiții de stres, de multe ori fără hrană și apă.

Eurodeputații cer Comisiei Europene un sistem de înregistrare și identificare pentru câini și pisici în UE

Traficul poate însemna și risc la adresa sănătății publice, deoarece, de multe ori, animalele crescute ilegal nu sunt vaccinate și pot contribui la răspândirea turbării, a paraziților și a bolilor infecțioase la animale și oameni.

În acest context, deputații europeni au cerut Comisiei Europene să vină cu o propunere pentru un sistem de identificare obligatoriu și de înregistrare a câinilor și pisicilor la nivelul Uniunii Europene, pentru mai multe controale și sancțiuni mai stricte împotriva celor care furnizează pașapoarte false pentru animale.

Deputații vor o definiție comună a fermelor de pui, deoarece diferențele dintre standardele de bunăstare a animalelor duc la prețuri diferite, care sunt exploatate de crescătorii ilegali.

Totodată, deputați europeni doresc reguli de creștere a animalelor de companie și încurajează statele Uniunii Europene să pună în practică registre pentru crescătorii și vânzătorii autorizați. Europarlamentarii vor să încurajeze oamenii să adopte, în loc să cumpere animale de companie", a explicat Sabina Iosub, realizator Antena 3 CNN în cadrul rubricii Be EU.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close