Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ce personalități se află pe lista de invitați la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Ce personalități se află pe lista de invitați la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Lideri străini, capete încoronate și numeroși aleși britanici vor asista la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, care va avea loc pe data de 6 mai.

Ce personalități se află pe lista de invitați la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea
Sursa foto: getty images | WPA Pool / Pool
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   17:39

La opt luni de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, Charles va fi încoronat ca rege pe data de 6 mai, la Westminster Abbey.

Prințul Harry și-a confirmat prezența cu doar o lună înainte de marele eveniment, fiind pentru prima dată, după lansarea volumului său de memorii, când se va reuni public cu familia sa.

Cu toate acestea, pentru că mezinul Regelui Charles nu se mai află în slujba Palatului Buckingham, rămâne o enigmă ce rol va juca Ducele de Sussex în cadrul ceremoniei de încoronare a tatălui său.

Mai mult, în ziua ceremoniei, Harry nu va fi însoțit de soția sa, Meghan, după ce aceasta a refuzat invitația Casei Regale, pentru a rămâne acasă, în California, alături de  cei doi copii ai săi.

Citește și: Primele imagini cu hainele pe care Charles al III-lea le va purta în ziua încoronării

De altfel, sâmbătă, chiar în ziua încoronării, Archie, fiul cuplului, împlinește patru ani.

De asemenea, numeroși lideri străini, precum președintele Emmanuel Macron sau președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-au confirmat prezența la încoronare.

De la ceremonia istorică nu va lipsi, de asemenea, nici Rishi Sunak, premierul britanic.

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat pe lista de invitați și și-a confirmat prezența la marele eveniment.

În plus, la ceremonie, vor fi prezenți și copiii din prima căsătorie ai Reginei Camilla.

Cu toate acestea, au existat și personalități care nu și-au confirmat prezența, precum președintele Joe Biden, care va fi însă reprezentat de soția sa, Jill Biden.

Este pentru prima dată în istorie când un președinte american lipsește de la încoronarea unui monarh britanic. Casa Albă insistă că absența lui Joe Biden, care s-a declarat mândru de rădăcinile sale irlandeze, nu este un semn de dispreț.

Pentru ca evenimentul istoric să se desfășoare ca la carte, Casa Regală nu a inclus pe lista invitaților nume pe care nu le vrea asociate cu blazonul britanic, fiind vorba, în acest caz, despre președintele Vladimir Putin.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close