Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Interese uriașe trag haotic de manșa TAROM

Exces de putere. Interese uriașe trag haotic de manșa TAROM

Exces de putere. Interese uriașe trag haotic de manșa TAROM
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    01 Feb 2019   •   21:27

Corpul de control al prim-ministrului a declanşat, luni, o acţiune de verificare la Compania Naţională de Transporturi Aeriene - TAROM SA, din dispoziţia premierului Viorica Dăncilă.

„Obiectivele acţiunii de control constau în verificarea respectării dispoziţiilor legale privind organizarea şi funcţionarea TAROM SA, regulile care guvernează sistemul de administrare şi control, precum şi circumstanţele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

La finalul verificărilor, concluziile vor fi prezentate prim-ministrului şi, după caz, vor fi comunicate instituţiilor abilitate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun, precizează sursa citată. 

A doua zi însă, într-un mod absolut interesant, premierul sub mandatul căruia s-au petrecut lucrurile pleacă din Partidul Social Democrat.

Fostul premier Mihai Tudose, preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Brăila, a anunţat, marţi, că a demisionat din PSD şi se va alătura echipei Pro România.

Anchetatorii statului iau urma avioanelor statului

„Se spunea că cele două aeronave ale companiei erau extrem de păguboase”, a spus Adrian Ursu vineri seară la „Exces de putere”.

„Motorizarea acestora era învechită, cu consum ridicat de combustibil. Erau foarte scumpe la mentenanță și băgau an de an în gaură campania. Asta era explicația oficială susținută cu foarte multe argumente”, a adăugat Adrian Ursu.

O notă în care se explică, în aceste zile, felul în care au fost înstrăinate cele două aeronave indică faptul că de la momentul deciziei până în 2019 ar fi urmat să genereze alte cheltuieli de 51 de milioane de dolari.

Decizia a fost ca ele să fie vândute, împreună cu motorul de rezervă, cu 5,4 milioane de dolari ca să nu producă această pagubă uriașă.

Oana Zamfir a arătat la Exces de putere că într-un mod dubios pentru un singur an, între februarie 2017 și 2018, evaluarea acestor două avioane scade într-un mod halucinant.

În iunie 2018, Tarom a anunţat vânzarea a două aeronave Airbus A310 către compania aeriană Armenia Airways Aircompany, pe care a încasat 5,48 milioane dolari.

Acestea au fost scoase la vânzare în februarie 2018, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016.

Radu Cristescu, lider al Partidului Ecologist Român, a publicat, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare deschisă adresată CSAT, Guvernului României, Departamentului de Stat al SUA, FBI, SRI, SIE, DIICOT şi DNA.

Politicianul spune că directorul general al TAROM, Werner WolFf, „riscă să arunce România într-un scandal internaţional din cauza actelor grave de corupţie pe care le-a făcut cu vânzarea celor două avioane Airbus A310”.

Cristescu a precizat vineri seară, la Antena 3, că tot ce spune poate fi demonstrat de actele pe care le deţine.

Cristescu face acuzații extrem de grave.

Potrivit lui, Werner Wolff a fost numit la TAROM cu scopul de a duce la îndeplinire planul unui grup de interes ilicit pentru a devaliza compania, printre altele și vânzarea celor două aeronave către Armenia Airways CJSC, având la cunoștință natura tranzacției și beneficiarii reali.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close