Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Competiţie inedită de ciclism pe Transfăgărăşan, cu peste 500 de concurenţi din 14 ţări

Competiţie inedită de ciclism pe Transfăgărăşan, cu peste 500 de concurenţi din 14 ţări

Cea mai intensă competiție de ciclism s-a desfășurat, astăzi, pe Transfăgărășan, cea mai spectaculoasă șosea din România.

de Andreea Cigolea    |    07 Iul 2023   •   21:28

Peste 500 de participanți din 14 țări au luat parte la cea de-a treia ediție a competiției Transfăgărășan Challenge, care a reunit atât sportivi amatori cât și profesioniști.

Competiția s-a desfășurat într-o etapă unică de o zi, pe o distanță de 37 de kilometri și cu o diferență de nivel de 1570 de metri. 

Mai mult, pentru o competiție echitabilă și captivantă pentru toți participanții cursa a fost divizată în cinci categorii pentru bărbați amatori și cinci categorii pentru femei amatoare, alături de două categorii dedicate profesioniștilor, atât bărbați, cât și femei. Premiile au fost acordate în funcție de aceste categorii, asigurând astfel o competiție echitabilă și captivantă pentru toți participanții.

"Mă simt foarte bine, am fost pregătit, ştiam ce mă aşteaptă. Este prim dată când vin aici pe Transfăgărăşan", spune un participant.

"A meritat să pot să urc Tranfăgărăşanul fără circulaţie", spune un participant. 

"Sportul înseamnă viață și ma bucur foarte tare că am putut să particip la această competiție ca voluntar, pentru că susțin mișcarea în orice moment, și mai ales dacă este făcută în aer liber", a spus Andreea Cigolea, realizator Antena 3 CNN.

85% din cei 555 de participanți au terminat cursa

"Am avut 37km în total, dar partea cronometrată a fost de 29km de la ieșire din Cărțișoară și până sus. Cel mai bun timp a fost de aproximativ 1,21 ore.

Din cei 555 de participanți au reușit cam 85% să ajungă până sus", a spus Ionuţ Martin, organizator. 

Evenimentul Transfăgărășan Challenge face parte din Turul Ciclist al Sibiului, eveniment de prestigiu în calendarul competițiilor de ciclism din România.

×
Subiecte în articol: ciclism Tranfăgăraşan
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close