Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Prognoza meteo ANM: Din 21 iunie temperaturile ar putea depăşi 35 de grade Celsius

Prognoza meteo ANM: Din 21 iunie temperaturile ar putea depăşi 35 de grade Celsius

În timp ce mai multe state din Europa se topesc deja la 40 de grade Celsius, la umbră, la noi vremea încă e capricioasă. Meteorologii emit alertă după alertă de vreme severă. Totuși, valul de caniculă va ajunge și la noi.

Prognoza meteo ANM: Din 21 iunie temperaturile ar putea depăşi 35 de grade Celsius
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    17 Iun 2022   •   20:35

Directorul ANM, Elena Mateescu, a oferit mai multe informații, vineri seară, la emisiunea "În fața națiunii".

"Vorbim de alternanțe de vreme instabilă și perioade caniculare, iar temperaturile, mai ales începând din 21 iunie și cel puțin până în 25 iunie și în zona țării noastre se vor apropia de maximul unei zile caniculare - 35 de grade Celsius - sau vor depăși pragul maxim al unei zile caniculare în țara noastră. 

Dar până atunci, la acest sfârșit de săptămână mai ales astăzi și pe parcursul nopții până mâine dimineață la ora 6 în cea mai mare parte a țării vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben.

Este posibil, la nivel local, să consemnăm în Transilvania, în Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, fenomene specifice condițiilor de instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, cantități de apă care pot depăși 20-30 de litri pe metrul pătrat, izolat 40 de litri pe metrul pătrat, și intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-75 de kilometri pe oră".

Prognoza meteo. Când ajunge valul de caniculă în România

"La acest moment, datele indică valori apropiate, așa cum am menționat, de 35, ușor peste 35 de grade în special în zonele de câmpie, dar cu siguranță temperatura resimțită va fi una mult mai mare având în vedere gradul de umezeală mai mare deja în atmosferă", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Potrivit directorului ANM, luna iunie este cea mai instabilă lună a anului.

"Săptămâna viitoare, săptămâna 20-27 iunie, așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață de către Administrația Națională de Meteorologie, până în jurul datei de 18 iulie, mai ales săptămâna viitoare și următoarea săptămână 27 iunie și 4 iulie, indică o tendință spre un regim de temperaturi în medie mai ridicate în aproape toată țara și cu un deficit al regimului de precipitații", a precizat directorul ANM.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close