Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: "Am oftat adânc și vreau să reiterez că eu nu mai suport manipulările astea atât de penibile și evidente"

Mircea Badea: "Am oftat adânc și vreau să reiterez că eu nu mai suport manipulările astea atât de penibile și evidente"

Mircea Badea: "Am oftat adânc și vreau să reiterez că eu nu mai suport manipulările astea atât de penibile și evidente"
15 Dec 2017   •   01:01

Mircea Badea a vorbit în emisiunea "În gura presei", printre altele, despre manipulăile lui Kovesi și ale procurorilor săi, despre amendamentele propuse de USR, despre cheltuielile unei firme pentru un angajat cu salariu minim. 

"De când au vrut aștia să facă modificările de la Codul Fiscal, știți că este o întreagă isterie alimentată de aparatul de propagandă SRI și DNA.. și Kovesi.. prin trecerea contribuțiilor de la angajator la salariat. Scad salariile.. o prostie fără de margini, o manipulare absolut abjectă la care unii au pus botul. La această treabă a contribuit și faptul că aștia de la PSD și ALDE nu sunt în stare să comunice nici cum îi cheamă. Sunt cei mai proști comunicatori pe care i-am văzut în această viață. Absolut stupizi. Și astăzi m-a luat de ochi o situație în care un cetățean îmi spunea că s-a mărit salariul minim cu 450 de lei. De la 14.500 la 19.000. Am oftat adânc și vreau să reiterez că eu nu mai suport manipulările astea atât de penibile și de evidente și vreau să folosesc puține momente din emisiune pentru a vorbi, în termeni foarte simpli despre niște lucruri evidente", a spus Mircea Badea. 

Realizatorul a explicat și care sunt cheltuielile făcute de o firmă pentru angajat. El a spus că pe lângă salariul brut, firma mai plătește niște taxe suplimentare pentru un angajat cu salariu minim pe economie. 

"Prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat nu scade, în mod normal, niciun salariu. Și imediat vă spun și ce înseamnă în mod normal. Care  este cheltuiala unei firme cu un angajat în momentul acesta? Vă explic extrem de simplu. Care este cheltuiala unei firme cu un angajat? Are două componente. Salariul brut și taxe suplimentare salariului  brut. Deci multă lume are senzația că doar salariul brut este cheltuiala firmei cu angajatul. Greșit. Absolut greșit. O firmă plătește pentru un angajat salariul brut și, pe lângă salariul brut, mai plătește niște taxe. La salariul minim, de 1450 de lei, o firmă mai plătește niște taxe suplimentare pentru fiecare angajat, astfel încât cheltuiala totală, brut, plus acele taxe, înseamnă 1780 de ron. Atât o costă pe o firmă, în momentul de față, angajatul cu salariul minim pe economie. Deci mulți aveau senzația că dacă salariul minim brut e 1450 de lei aia e cheltuiala firmei. Dacă se va întâmpla trecerea lui pește prăjit, acele taxe, care sunt extra-brut, intră  în brut. Asta e singura șmecherie care se întâmplă. Deci cheltuiala firmei este aceeași", a explicat Badea. 

×
Subiecte în articol: În gura presei Mircea Badea
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close