Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre cazul bărbatului care a fost achitat după 15 ani de calvar: „Pușcăria a fost făcută! Lupta lui este pentru o hârtie!”

Mircea Badea, despre cazul bărbatului care a fost achitat după 15 ani de calvar: „Pușcăria a fost făcută! Lupta lui este pentru o hârtie!”

Mircea Badea, despre cazul bărbatului care a fost achitat după 15 ani de calvar: „Pușcăria a fost făcută! Lupta lui este pentru o hârtie!”
01 Mai 2017   •   23:34

Mircea Badea a comentat, în pasa ediției de luni a emisiunii În gura presei, cu Sinteza Zilei, cazul tânărului din Iași condamnat la cinci ani cu executare pentru o faptă pe care nu a comis-o.

”Retoric întreb: Cam câtă lume va ieși acum în stradă pentru ca oamenii care i-au distrus viața acestui om să fie pedepsiți? Sunt absolut convins că niciunul. Nu va ieși niciun hashtag în apărarea vieții acestui om, care a fost distrus de către unii care sunt în continuare în funcții. Unii cu hashtag în față sunt capabili să iasă în stradă pentru orice cretinisme, pentru orice lozincă, pentru orice prostie, pentru a apăra oameni a căror viață a fost distrusă niciodată. Într-o țară normală, niște oameni care ar fi distrus viața altui om, ar fi plătit pentru asta!”, a spus Mircea Badea

”Pușcăria a fost făcută! Mai poți să dai timpul înapoi? Nu! Singurul lucru pentru care se mai poate lupta acum este o satisfacție pur abstractă!  Pe sistemul că, până la urmă, am înfrânt o hârtie! Lupta dânsului este pentru o hârtie care să contrazică hârtia inițială”, a mai spus Badea.

Mihai Gâdea l-a avut invitat în emisiune la Sinteza zilei, de la Antena 3, pe Petrică Manolachi, un tânăr de 37 de ani din Iași care a stat pe nedrept în închisoare timp de trei ani și patru luni, fiind acuzat de o tâlhărie la care el nu a participat. Petrică Manolachi, care a fost acuzat de complicitate la tâlhărie în 2002, a fost găsit nevinovat după aproape 15 ani în care și-a căutat dreptatea. Tânărul și-a dus cazul la CEDO, care a condamnat statul român pentru această decizie și a împins justiția din România să-l achite definitiv.

 

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close