Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Inteligenţa artificială - ne ajută sau trebuie să ne temem de ea? | Income Summer Edition

Inteligenţa artificială - ne ajută sau trebuie să ne temem de ea? | Income Summer Edition

Cel de-al 7-lea episod al Income Summer Edition a fost unul extrem de interesant și de provocator. A fost singurul care a depășit spațiul de emisie alocat pe TV, așa că am continuat discuția aici, în online.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Sep 2023   •   10:30

S-a dezbătut intens, cu argumente, dacă inteligența artificială ne ajută sau ne poate face rău. I-am avut invitați pe Alina Bîrsan, lingvist și antreprenoare cu ramificații internaționale foarte întinse, în zona de traduceri, și pe Costin Dămășaru, antreprenor și el, dar și specialist în neuroștiință. În timp ce Costin ne-a explicat cum creierul se poate degrada dacă este premult ajutat de inteligența artificială, Alina este convinsă că prin reglementare și etică putem să folosim acest instrument pentru stimularea și dezvoltarea creativității umane. Avem un episode care, uneori, pare desprins din filmele SF, doar că la noi afirmațiile s-au făcut pe bază de argumente științifice.

Nu ratați așadar episodul 7 din Income Summer Edition, un serial în care am avut 7 întâlniri definitorii pentru viitorul tinerilor, al antreprenoriatului și al României, în general. Au fost 7 rude de discuții cu leaderi, mentori, personalități de top în domeniile lor. Sunt modele ale căror povești inspiră, motivează și, totodată, definesc ce este mai bun în țara în care trăim.

Dr. Drd. Psih. Costin Dămășaru a studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership. Acolo a lucrat cu cercetători de renume la nivel global, în domeniul îmbunătățirii performanței creierului uman, folosind tehnologia Brain Mapping și Brain Computer Interface. Este Doctor în Management, licențiat în Psihologie și a obținut un Masterat în Administrarea Afacerilor. În prezent este Doctorand în Fizică, în cadrul Facultății de Științe Aplicate din București și Masterand în Neuroștiință Aplicată în cadrul Universidad Isabel I din Burgos, Spania. A susținut prelegeri în calitate de profesor invitat la Universitatea Vives din Brugges, Belgia, Universitatea Kassel din Kassel, Germania și Sheffield City College. Este fondatorul și directorul general al Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis, un proiect de o viață pentru el, adânc înrădăcinat în călătoria sa de vindecare și în lupta sa cu o boală neuronală foarte crudă: Tinitus. Misiunea sa este de a ajuta oamenii să-și acceseze imensa putere de vindecare a creierului și să își atingă potențialul maxim.

Alina Bîrsan este manager fondator al AB Language Solutions // AB Traduceri - o companie de servicii lingvistice cu sediul în București, vicepreședinte al ELIA (Asociația Europeană a Industriei Lingvistice) si vicepreședinte CONAF București (Confederația Nationala pentru Antreprenoriat Feminin). Din punct de vedere profesional, Alina a intrat în contact cu industria lingvistică în 2005, când a ajuns accidental să lucreze ca traducător și interpret, fiind aleasă în Board-ul Elia în 2019, devenind vicepreședinte în 2021. Din 2023 este și vicepreședinte CONAF București unde crează premisele pentru dezvoltarea business-urilor locale cu focus pe antreprenoriatul feminin. Călător pasionat, dornică să cunoască noi culturi și să comunice în limba nativă, absolventă de drept și management, Alina a descoperit antreprenoriatul în industria serviciilor lingvistice unde activează cu pasiune si entuziasm de mai bine de 15 ani. Din pasiune pentru oameni si echipe, Alina este doctorand in management iar compania ei, AB Language Solutions, oferă servicii de traducere, interpretare, DTP, subtitrare și dublaj, cu accent pe combinațiile de limbi din Europa de Est folosind în mod recurent cele mai recente tehnologii pentru a pune in valoare atenția către atributele umane. ELIA i-a oferit mediul de care avea nevoie pentru dezvoltarea și creșterea profesională într-un mod prietenos și de susținere, iar CONAF o ajută să aducă experiența internațională pe plan local și național.

Adrian Maniutiu face parte din echipa Antenelor de peste 11 ani, unde este realizatorul emisiunii INCOME, la Antena3CNN, din vara anului 2012. Este Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului european "Antreprenor 2020-2022", s-a născut la Cluj-Napoca în 1979 și a studiat business și marketing în Germania si Romania, la Cluj. A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu 10 ani in urmă a fondat PhotoMedia – transformată ulterior în EM360 GROUP – o agenție în expansiune, cu o echipa de peste 15 oameni, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, strategii de comunicare și management reputațional. Acumuland o experiență diversa în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate, în 2019 a lansat EM360 Studio – un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk. Din 2023 se implica si proiecte de venture din zona de automatizare si inteligenta artificiala.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close