Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Emmanuel Macron, precaut după ce Joe Biden a denunțat un genocid în Ucraina

Emmanuel Macron, precaut după ce Joe Biden a denunțat un genocid în Ucraina

În timp ce liderul de la Casa Albă numește "genocid" acțiunile lui Putin din Ucraina, armata rusă se regrupează şi se pregăteşte să preia controlul asupra estului țării.

Emmanuel Macron, precaut după ce Joe Biden a denunțat un genocid în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2022   •   18:52

Imagini noi din satelit indică faptul că trupele rusești pregătesc un nou atac de proporții.

Mișcări de trupe rusești au fost semnalate atât în apropiere de granița ucraineană, cât și în Donbas, în zonele controlate de separatiști. 

Chiar președintele Volodimir Zelenski a atenționat că armata Rusiei pregătește asaltul final în estul Ucrainei.

După istoricul recent al trupelor Moscovei pe parcursul a șapte săptămâni de război, asta înseamnă noi victime civile și bombardamente asupra orașelor.

În acest context, președintele american Joe Biden a și-a înăsprit retorica la adresa liderului de la Kremlin, în timp ce președintele francez, Emmanuel Macron, a optat pentru precauție în termeni, în numele eforturilor de pace.

"Președintele Biden a spus că atrocitățile din Ucraina merită calificativul de genocid, pe care nu l-a mai folosit anterior. După ce a văzut însă imaginile care arată dezastrul făcut de ruși în orașele ucrainene, președintele a declarat: 'Numesc asta un genocid, pentru că a devenit din ce în ce mai clar că președintele rus Vladimir Putin încearcă să șteargă până și ideea de a fi ucrainean. Dovezile se adună', le-a spus Biden reporterilor,  într-o vizită în statul Iowa.

Din punctul de vedere al președintelui, situația s-a schimbat, de săptămâna trecută, pentru că au apărut dovezi despre lucrurile oribile comise de ruși și a spus că se așteaptă să apară în perioada următoare și mai multe dovezi ale faptelor atroce comise acolo. În ceea ce-l privește pe președintele francez Emmanuel Macron, acesta a optat pentru precauție în folosirea acestor termeni.

Macron, care a precizat că dorește să încerce tot posibilul pentru oprirea războiului, a indicat că o escaladare a retoricii nu servește acestui scop. Macron a admis, totuși, că în Ucraina au fost comise crime de război, fără precedent pe teritoriul european", a relatat corespondentul CNN, Rafael Romo, în cadrul News Hour with CNN.

Foto: președinții american și francez, surprinși în timpul summit-ului extraordinar al NATO din luna martie, de la Bruxelles

×
Subiecte în articol: Joe Biden Emmanuel Macron Ucraina genocid
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close