Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Activitatea penitenciarelor a fost blocată de noi proteste

Activitatea penitenciarelor a fost blocată de noi proteste

Angajaţii din penitenciare şi sindicaliştii din Poliţie din aproape toată ţara au ieşit astăzi în stradă şi şi-au strigat nemulţumirile faţă de măsurile de austeritate, dar şi faţă de orele suplimentare, despre care spun că nu sunt remunerate.

de Ioana Mircea    |    21 Sep 2023   •   19:20

Activitatea din mai multe penitenciare a fost blocată astăzi pentru câteva ore din cauza protestului organizat de angajaţi. Peste 1.500 de bugetari s-au adunat în faţa ministerului de Finanţe, unde şi-au strigat nemulţumirile.

Bugetarii spun că sistemul penitenciarelor funcţionează cu doar două treimi din angajaţii necesari, iar din această cauză sunt fortaţi să facă ore suplimentare, care nu sunt plătite.

Aceleaşi nemulţumiri i-au scos în stradă şi pe bugetarii din Braşov şi Constanţa. Astfel, vizitele, plimbările, prezentările la instanţe sau transferurile nu au fost efectuate.

Şi sindicaliştii din Poliţie au ieşit în stradă nemulţumiţi de noile reglementări cu privire la asigurarea protecției juridice a polițistului, în sensul incriminării mai drastice a faptelor de ultraj.

Angajaţii din penitenciare spun că vor bloca întreg sistemul dacă Guvernul nu le rezolvă problemele.

Citește și: Angajaţii din penitenciare, justiție şi administrație protestează în fața Ministerului Finanțelor: "Ne dorim aplicarea legii salarizării integral

×
Subiecte în articol: proteste penitenciare
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close