Antena 3 Emisiuni Punctul de întâlnire Prefectul Capitalei încurajează cumpărăturile online: "Este o idee. Activitatea cu livrare se poate desfășura în afara programului"

Prefectul Capitalei încurajează cumpărăturile online: "Este o idee. Activitatea cu livrare se poate desfășura în afara programului"

de Vlad Ungar    |    06 Apr 2021   •   19:45
Prefectul Capitalei încurajează cumpărăturile online: "Este o idee. Activitatea cu livrare se poate desfășura în afara programului"
Sursa foto: Hepta

Prefectul Capitalei a anunțat că există o discuție cu retailerii, în vederea stabilirii unor măsuri care să prevină aglomerația. Pentru perioada Sărbătorilor Pascale, Alin Stoica a ținut să precizeze că va exista o colaborare între biserici și autoritățile locale, iar astfel slujbele ar urma să se desfășoare în condiții de siguranță.

"Nu am primit toate propunerile de la retailerii. Lucrul acesta urmează să se întâmple mâine. Împreună cu ei decidem și imediat după ora 17.00 vom veni către toată lumea cu concluziile pe care o să le tragem împreună cu ei (...) Dacă va trece rata de 7,5 vom intra pe celălalt scenariu, nu doar vineri, sâmbătă, duminică se vor aplica acele comprimări ale programului de lucru și programului de ieșit afara și pentru toată săptămâna. Este vorba de aplicarea condițiilor pe toată perioada săptămânii (...) Lucrurile acestea nu se decid doar la nivelul Bucureștiului. Se decis la nivelul Guvernului. Dacă vor exista propuneri sigur le vom discuta la rândul nostru cu autoritățile responsabile", a precizat Alin Stoica.

Măsuri pentru reducerea aglomerației

Prefectul Capitalei a avut mai multe discuții cu retailerii din București, pentru a vedea în ce condiții poate fi evitată aglomerația din magazine.

"La acest moment discutăm cu retailerii în vederea unor măsuri pentru prevenirea aglomerării. Ora de închidere este corelată și cu ora de la care nu mai avem voie să ieșim din casă. Nu putem să gândim această măsură doar pentru București (...) Ideea nu este de coș sau fără coș, ci să fie doar un anumit număr de clienți în magazin", a spus el.

Întrebat dacă îi încurajează pe bucureșteni să cumpere online alimente, prefectul Alin Stoica a precizat:

"Este o idee, mai ales că activitatea operatorilor economici cu curierii se poate desfășura în afara programului pe care Hotărârea de Guvern îl stabilește. Acestă excepție a fost stabilită tocmai ca oamenii să își poată face cumpărăturile prin curier", a răspuns el pentru Antena 3.

Sărbătorile Pascale, în condiții de siguranță

Prefectul a fost întrebat cum se vor desfășura Sărbătorile Pascale în Capitală și dacă programul de circulație va fi extins până la ora 04.00. În acest sens, Alin Stoica a ținut să clarifice:

"Ce vom putea face este să discutăm cu Clerul, în așa fel încât să ajutăm la respectarea tuturor regulilor, pentru ca lucrurile să se poată desfășura într-un cadru ok", a declarat el, pentru Antena 3.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close