Andreea Cigolea vine cu un ”Sfat de sănătate”, zi de zi, la Antena 3. În diminețile de luni, miercuri și vineri vă prezentăm cele mai importante informaţii din domeniul medical.
Sfat de sănătate
04 Noi, 10:51
Prof. dr. dermatologie, Gabriel Serrano, ne spune ce tehnologii noi au apărut pe piață, astfel încât să nu ne mai îngrijorăm pentru petele pigmentare sau pentru ridurile cauzate de vârstă.
Rezistenţa la antibiotice este una dintre cele mai presante probleme de sănătate publică în toată lumea. Abuzul de antibiotice contribuie la rezistența la antibiotice.
Astăzi discutăm despre durerile de spate. Din ce în ce mai mulți dintre noi acuzăm aceste dureri de spate, mai ales când stăm foarte mult la birou. Fizioterapeutul Alexandru Ilie ne spune cum să scăpăm de aceste dureri de spate și mai ales care sunt cauzele.
Astăzi vorbim despre diferenţele dintre migrene şi dureri de cap. Neurologul Bogdan Pană ne va spune cum le putem diferenția singuri acasă, dar discutam și despre momentul în care e necesar să ajungem la medic.
Trăim într-un stres continuu. Am început cu pandemia, apoi cu vaccinarea, războiul și prețurile ridicate. Prof dr. Vlad Ciurea a explicat la Antena 3 CNN cum putem face față stresului zilnic.
Luna octombrie este luna dedicată conștientizării cancerului de sân. În fiecare an, peste 7.000 de femei află că au cancer la sân în România și majoritatea trec prin intervenții mutilante. Așa că avem un program de reconstrucție mamară gratuit.
Astăzi este Ziua Mondială a osteoporozei. Este o boală care afectează sistemul osos și oasele devin atât de fragile încât o simplă căzătură sau chiar acțiuni obișnuite, cum ar fi aplecarea sau tusea, pot provoca o fractură. Reumatologul Daniela Opriș Belinski ne explică tot ce este necesar să știm despre această boală.
Astăzi discutăm despre analizele care indică anumite boli, chiar și atunci când nu avem simptome. Medicul Octavian Ghizdavu ne spune care sunt investigațiile pe care ar trebui să le facem în fiecare an, astfel încât să rămânem sănătoși cât mai mult timp.
Astăzi discutăm despre condițiile pentru înscriere în programul național pentru fertilizare in vitro. Aflăm ce înseamnă, de fapt, un cuplu infertil, cum putem spori fertilitatea și câți bani ne dă statul pentru a face un copil.
Astăzi vorbim despre astenia de toamnă. Poate cu toții ne-am simțit mai obosiți și mai lipsiți de vlagă în această perioadă și vedem imediat și de ce. Psihologul Yolanda Crețescu ne ajuta să facem diferența dintre astenie de toamnă și depresie.
Astăzi este ziua mondială a sănătății mintale așa că aflăm împreună ponturi cu ajutorul cărora să avem o minte limpede, astfel încât să nu ajungem la tulburări psihice. Psihiatrul Ramona Gheorghe ne ajută să înțelegem ce e important să facem zilnic în această privință.
Astăzi discutăm despre rinoplastie. Vedem când este vorba despre moft și când despre necesitate. Doctor Nico Ferariu ne spune ce avem de făcut înainte de operația pentru micșorare a nasului, dar și după, astfel încât să nu rămânem cu urme.
Astăzi dezbatem câteva mituri cu privire la dulciuri şi la diabet. Vedem de ce este necesar să ne măsurăm glicemia frecvent. Diabetologul Andra Nica ne arată cum se măsoară glicemia corect.
Fiecare dintre noi își dorește ca bunicul sau părintele să ducă o viață sănătoasă și lipsită de griji și după vârsta a treia. Există acum un loc nou şi modern, menit să le asigure vârstnicilor o bătrâneţe liniştită.
Astăzi este ziua internațională de conștientizare asupra risipei și deșeurilor alimentare. Din păcate, am ajuns să aruncăm 6.000 de tone de alimente zilnic și 2, 2 milioane de tone pe an, având în vedere că mâncarea s-a scumpit și se preconizează o nouă criză.
De multe ori, gripa este confundata cu răceala si invers. Ambele sunt infectii virale respiratorii si impart anumite simptome, dar sunt cauzate de virusuri diferite.
Ştim deja că alimentaţia contează pentru prevenţia multor boli, aşa că astăzi vorbim şi despre sănătatea urechilor noastre. Medicul ORL Ioana Vodă ne spune ce ar trebui să mâncăm pentru a avea urechi sănătoase, dar şi ce ne dăunează. Discutăm şi despre igiena zilnică astfel încât să nu ajungem la dopuri de ceară.
De câte ori nu aţi auzit în jur părinţii care spun că al lor copil nu este cuminte. Psihiatrul Ramona Gheorghe ne spune ce înseamnă acest "cuminte" şi de ce unii copii ajung să aibă comportamente nepotrivite şi chiar furie exagerată.
Pediatrul Diana Voican a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3, despre ce ar trebui să mănânce cei mici încă din primele ore de viață. De asemenea, a explicat și ce ar trebui să facă mamele după ce nu mai alăptează.
Astăzi discutăm despre procedurile care ne mențin pielea mai frumoasă și mai sănătoasă, astfel încât să nu ne modificăm și fizionomia. Chirurgul estetician Alina Mîtcan ne spune la ce intervenții putem apela astfel încât să avem piele sănătoasă și frumoasă cât mai mult timp.
Astăzi discutăm despre osteoporoză, boala silențioasă la care trebuie să fim foarte atenți. Reumatologul Daniela Opriș-Belinski ne spune care sunt simptomele, cauzele și mai ales dacă se vindecă sau nu.
Mulţi dintre noi am avut o vară plină nu numai de vacanțe, ci și de curiozități alimentare. Această curiozitate a adus şi câteva kilograme în plus, desigur, nedorite. Expertul în boli metabolice şi nutriţie Ruxandra Pleșa ne spune ce să facem ca să ajungem la silueta de dinainte de concedii.
S-a deschis cel mai mare şi modern complex rezidenţial dedicat seniorilor din România, la Snagov. CEO-ul complexului pentru seniori Vitalitas Iulian Pleşcan ne spune ce putem găsi în această instituţie.
Astăzi vorbim despre cancer. Oncologul Dragoș Median ne spune care sunt factorii de risc din cauza cărora ne îmbolnăvim de această gravă maladie. Vedem cât contează factorii de mediu, dar și cât contează genetica.
Astăzi vedem împreună de la ce apar și cum pot fi tratate vergeturile. Dezbatem și câteva mituri alături de dermatologul Cristina Safta cu privire la aceste semne inestetice de pe piele.
Astăzi discutăm despre alimentația benefică inimii, dar și ce ne face foarte rău din acest punct de vedere. Cardiologul Silviu Dumitrescu ne spune ce ar trebui să includem în meniul nostru zilnic astfel încât să nu ajungem la o boală cardiovasculară.
Astăzi aflăm tot ce este necesar sa știm despre “boala uitării”, Alzheimer. Neurochirurgul Vlad Ciurea ne ajută sa prevenim această boală degenerativă a sistemului nervos și aflam și simptomele care ar trebui să ne alarmeze.
Astăzi discutăm despre mastopexie. Chirurgul estetician Nico Ferariu ne spune ce implică această intervenție. Discutăm și despre diferențele dintre mărirea și ridicarea de sânilor.
Astăzi discutăm despre transpirația în exces, care nu este legată de căldura în exces sau de un antrenament intens. Medicul Octavian Ghizdavu ne spune ce boli ascunde hiperhidroza, dar și care sunt simptomele care ar trebui să ne ducă la un specialist.