Antena 3 CNN Actualitate Inedit Voi cu Voicu: Este România ținta unui război climatic?

Voi cu Voicu: Este România ținta unui război climatic?

Voi cu Voicu: Este România ținta unui război climatic?
25 Noi 2017   •   20:44

Este România ținta unui război climatic? Sunt trimise aceste fenomene? Sunt verile mai calde și iernile fără precipitații din cauze exclusiv naturale?

Profesorul Mircea Duțu a explicat în emisiunea „Voi cu Voicu” că în spatele teorilor conspirației există și un sâmbure de adevăr.

„Una este cea a manipulării climei în scopuri ostile, teoria complotului și alta încălzirea globală. În mod natural, în condiția în care asistăm la inundații, uragane, furtuni, să ne punem întrebarea: Sunt cauze exclusiv naturale sau poate să intervină și omul? Se folosesc în scopuri miliare? Întrebarea a fost pusă la nivel internațional și a fost speculată de adepții teoriei comploturi, care au generat diverse scenare și care au creat siteuri specializare în care difuzează. Un sâmbure de adevăr există. În anii 1990, raporte ameicanre arătau interesul armatei SUA pentru exploatarea condițiilor meteo. (...)Cunoașterea climei nu ne permite să știm în ce măsură o anumită acțiune care influențează un anumit loc, afectează și împrejurimile. Dacă folosim arma climatică și lovim într-un loc, ne prejudiciem și pe noi. Existența unui asemenea program nu ar putea să scape detectărilor, situații în care ar deveni vulnerabili. Dacă o țară ar dezvolta asemenea nu ar putea să o facă fără să lase urme, detectabile de sateliții artificiali”, a declarat profesorul Mircea Duțu.

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu teoria conspiratiei
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close