Antena 3 CNN Festivalul Enescu Muzicologul Viorel Cosma își lansează cartea “Florilegiu enescian” vineri la Ateneul Român

Muzicologul Viorel Cosma își lansează cartea “Florilegiu enescian” vineri la Ateneul Român

Muzicologul Viorel Cosma își lansează cartea “Florilegiu enescian” vineri la Ateneul Român
15 Sep 2016   •   21:50

Cunoscutul muzicolog Viorel Cosma își lansează cartea “Florilegiu enescian” vineri, 16 septembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, chiar înaintea recitalului susținut de violonistul Florin Croitoru în cadrul Concursului Internațional George Enescu 2016. La finalul recitalului, Viorel Cosma va acorda autografe în holul Ateneului.

 

Cartea semnată de Viorel Cosma se intitulează “Florilegiu enescian” și cuprinde 400 de articole publicate de-a lungul a 70 de ani de cercetare enesciană care își propun să-l dezvăluie publicului pe George Enescu atât ca muzician plurivalent, cât și ca om de cultură din afara muzicii - folclorist, teolog, literat, colecționar de viori, artist plastic, filatelist.

 

Documentarea a pornit încă din anul 1955, la moartea lui George Enescu, când am întreprins o cercetare pe teren, pe meleagurile familiei Enescu: Dorohoi, Liveni, Cracalia, Mihăileni, Vârful Câmpului. Un loc deosebit l-a ocupat în special copilăria lui Enescu, primele sale contacte cu teatrul liric, la vârsta de opt-zece ani, la Viena, și, apoi, cu marile personalități ale muzicii universale la Paris. Materialul inedit de izvoare predomină în carte, fiindcă Enescu din păcate, în timpul vieții, nu a dorit să-și dezvăluie prea mult intimitatea. De asemenea, un loc important în carte îl ocupă legăturile lui Enescu cu marii lăutari români și studiile de culegere a folcolorului lăutăresc, a declarat pentru presă Viorel Cosma.

 

“Florilegiu enescian”, publicat la Editura PIM, are 720 de pagini și este disponibil într-un tiraj limitat la Ateneul Român în seara lansării, la prețul de 50 de lei.

 

Până la finalul anului, vor apărea și volumele al doilea și al treilea din “Florilegiu enescian”.

×
Subiecte în articol: George Enescu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close