Antena 3 CNN EURO2016 ”Călăii” României, primiți ca niște eroi

”Călăii” României, primiți ca niște eroi

”Călăii” României, primiți ca niște eroi
24 Iun 2016   •   14:34

Fotbaliştii naţionalei Albaniei au fost primiţi ca nişte eroi după ce au revenit joi în ţară de la EURO 2016, unde echipa lor, debutantă la un turneu final, a obţinut o victorie, împotriva României (1-0), şi a fost aproape de calificarea în optimi de finală, informează Reuters. 

Deşi au părăsit rapid competiţia, jucătorii au fost întâmpinaţi la Tirana ca nişte eroi, după ce au reuşit primul gol şi prima victorie obţinute de Albania la un turneu final, contra României. Transportaţi într-un autobuz supraetajat, vopsit în culorile Albaniei, roşu şi negru, componenţii naţionalei au fost ovaţionaţi de fani. Din cauza caniculei, probabil, mulţimea ce a întâmpinat echipa într-o piaţă din Tirana a fost mai mică decât atunci când a fost sărbătorită victoria cu Armenia, ce a consfinţit calificarea la EURO. Atmosfera a fost însă la fel de călduroasă. 

Căpitanului echipei, Lorik Cana, i-a fost înmânată cheia oraşului, iar un ministru a promis că jucătorilor le vor fi acordate paşapoarte diplomatice, numindu-i cei mai buni ambasadori ai ţării. 

"Ne-aţi oferit ceea ce ne-a lipsit zeci de ani", a spus Skender Bellova, care comentează fotbalul la radio. "În 60 de ani de când comentez, nu am simţit niciodată aceste emoţii", a adăugat Bellova. 

Selecţionerul echipei, italianul Gianni De Biasi, a spus: "Cred că lumea fotbalului ne ia în serios. Dacă pe baza unor înfrângeri se pot construi miracole, ceea ce am reuşit noi în Franţa ar putea fi începutul unui miracol". Tehnicianul a adăugat că va rămâne în funcţie, ca să continue munca pentru realizarea "acestui miracol". 

Premierul Edi Rama, al cărui guvern a acordat echipei o primă de un milion de euro, a afirmat că naţionala a jucat de la egal la egal cu cele mai puternice formaţii din Europa. 

"Numele voastre vor fi gravate la intrarea noului stadion naţional", le-a spus Rama componenţilor echipei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Albania România eroi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close