Antena 3 CNN Externe 12 femei din SUA s-au trezit cu părul verde din cauza apei poluate (VIDEO)

12 femei din SUA s-au trezit cu părul verde din cauza apei poluate (VIDEO)

12 femei din SUA s-au trezit cu părul verde din cauza apei poluate (VIDEO)
Sursa foto: par verde
05 Mar 2010   •   12:07

Câteva femei din Texas s-au trezit, de curând, că părul le capătă o nuanţă... verde. După investigaţii, un chimist a dezlegat misterul: culoarea era dată de anumite substanţe prezente în apa folosită la spălarea părului. Femeile nu s-au liniştit, ci dimpotrivă: ele se tem că poluarea ar putea avea şi efecte mai grave decât colorarea părului.

Cum era normal, fenomenul a fost observat mai întâi la un salon de coafură. La început, patroana s-a speriat, deoarece a crezut că făcuse vreo greşeală la prepararea vopselelor de păr.

După câteva zile, însă, a apărut o altă femeie cu părul verzui, apoi alta şi alta, până când au ajuns 12 şi chiar mai multe. Nu toate frecventau acelaşi salon de coafură, dar toate locuiau în acelaşi cartier.

Ziariştii şi-au dat seama că era vorba de poluare, iar un expert a depistat şi substanţele implicate: cupru oxidat şi clor. Clorul este adăugat, de obicei, în apă ca dezinfectant. Iar când se combină cu cuprul, apare culoarea verde.

Specialistul a făcut, în faţa camerei, o experienţă care a lămurit pe deplin lucrurile. Dar, dacă prezenţa clorului în apă este oarecum normală, nimeni nu ştie cum au ajuns acolo oxizii de cupru. Iar când va ieşi la iveală, vinovatul ar putea fi pus să plătească despăgubiri serioase, nu pentru decolorarea părului localnicelor, ci, pur şi simplu, pentru otrăvirea apei.


Observator

×
Subiecte în articol: poluare par verde SUA
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close