Antena 3 CNN Externe A început asaltul decisiv împotriva rebelilor, în Siria: Cartiere din oraşul Alep, mitraliate de elicoptere

A început asaltul decisiv împotriva rebelilor, în Siria: Cartiere din oraşul Alep, mitraliate de elicoptere

A început asaltul decisiv împotriva rebelilor, în Siria: Cartiere din oraşul Alep, mitraliate de elicoptere
Sursa foto: Foto: secondcomingherald.com
27 Iul 2012   •   10:28

Mai multe cartiere din Alep erau mitraliate vineri dimineaţa de elicoptere aparţinând forţelor loialiste care se pregăteau de un asalt decisiv împotriva rebelilor în acest al doilea cel mai important oraş din Siria, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, informează AFP.
   
Cartierele Salahedin (sud-vest), al-Azamia (sud-vest), Bustan el-Kasr (sud), Al-Machad (sud) şi al-Sukkari (sud) erau mitraliate de elicoptere, potrivit acestei organizaţii nonguvernamentale (ONG) cu sediul la Londra.
   
Confruntări între rebeli şi armată s-au desfăşurat la al-Jamilia, în centru, Mahatat Baghdad şi în Piaţa Saadallah al-Jabiri.
   
La Salahedin, sute de rebeli se pregăteau pentru o ofensivă majoră din partea armatei asupra oraşului, după deschiderea, pe 27 iulie, a unui nou front la Alep.
   
Un fotograf AFP a putut să vadă joi baricade din saci de nisip, un autobuz care bloca un drum şi centre de îngrijiri instalate în subsolurile unor şcoli şi moschei.
   
Mai multe elicoptere survolau zone locuite şi mitraliau la nivelul solului. Locuitorii din cartioer fugeau în masă, mai ales femei şi copii, în cele mai multe cazuri la bordul unor camionete.
   
În acţiunile de reprimare şi confruntările de joi au fost ucise 164 de persoane, dintre care 84 de civili, 43 de militari şi 37 de rebeli.
   

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close