Antena 3 CNN Externe A început numărătoarea inversă pentru salvarea Greciei de la faliment

A început numărătoarea inversă pentru salvarea Greciei de la faliment

A început numărătoarea inversă pentru salvarea Greciei de la faliment
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
27 Iun 2011   •   22:09

Numărătoarea inversă pentru salvarea Greciei de la faliment a început la Atena. Parlamentul elen dezbate acum măsurile de austeritate, vitale pentru ca ţara să primească în continuare bani de la FMI şi Uniunea Europeană. În stradă însă e liniştea dinainte de furtună. Mâine şi poimâine va fi grevă generală, o ultimă tentativă a sindicatelor de a convinge Parlamentul să voteze împotriva austerităţii.

La primele ore ale dimineţii, comuniştii greci au instalat, chiar pe Acropole, bannere cu mesajul "Poporul grec nu va capitula".

În această atmosferă au început dezbaterile în Parlament pentru pachetul de măsuri de austeritate. Nu există altă soluţie decât adoptarea lui, i-a avertizat pe legislatori ministrul elen de finanţe. Uniunea Europeană susţine, de asemenea, măsurile. Nicolas Sarkozy a respins azi varianta ieşirii Greciei din zona Euro.

Dacă Franţa sau altă ţară ar decide renunţarea la Euro, moneda sa s-ar devaloriza, dar datoria ar rămâne evaluată în Euro. Astfel, renunţarea la Euro ar însemna dublarea sau triplarea datoriei ţării care face acest lucru.

Circa 11 milioane de greci resping planul de austeritate, arată sondajele. Mâine, mulţi dintre ei vor ieşi în stradă, în prima zi de grevă generală. Ministerul de Externe de la Bucureşti îi avertizează pe românii care călătoresc în Grecia că greva va afecta transportul terestru, naval, şi parţial pe cel aerian, pe 28 şi 29 iunie.

 


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close