Antena 3 CNN Externe A murit mitropolitul Bulgariei. Controversatul Kiril al Varnei a fost găsit mort la malul mării

A murit mitropolitul Bulgariei. Controversatul Kiril al Varnei a fost găsit mort la malul mării

A murit mitropolitul Bulgariei. Controversatul Kiril al Varnei a fost găsit mort la malul mării
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
de M.Z.    |    09 Iul 2013   •   16:58

Mitropolitului Varnei, Kiril, a fost găsit mort, marţi dimineaţă, la malul mării. Mitropolitul s-a înecat în Marea Neagră, trupul său neînsufleţit fiind găsit pe maş, în zona cartierului Traka al oraşului Varna, informează site-ul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, potrivit Agerpres.

Parchetul de la Varna, precum şi Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare au respins informaţiile din presă potrivit cărora pe cadavru au fost găsite urme de violenţă.

Potrivit postului naţional de radio, trupul mitropolitului a fost găsit aproape de reşedinţa sa de pe malul mării, fiind găsit în apă şi echipat cu tub de respirat şi mască de scufundare.

O autopsie a cadavrului urmează să stabilească cauzele exacte ale morţii lui.

Mitropolia Varnei a refuzat orice comentarii legate de posibilitatea ca în momentele dinaintea decesului, mitropolitul Kiril să fi fost însoţit de cineva.

Născut în anul 1954, Kiril a devenit Mitropolit al Varnei şi Preslavului în anul 1989. El era considerat unul dintre cei mai influenţi mitropoliţi bulgari.

După decesul Patriarhului Bulgariei, Maxim, în noiembrie 2012, Kiril a preluat interimarul până alegerea actualului Patriarh Neofit.

Kiril a fost însă şi o personalitate controversată - fost colaborator al serviciilor secrete comuniste, el a fost criticat pentru modul de viaţă îmbelşugat, inclusiv pentru faptul că se deplasa cu o maşină de lux despre care susţinea că este identică cu cea folosită de preşedintele american Barack Obama.




×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close