x close

Acord între Damasc şi ONU în vederea evacuării "iminente" a civililor de la Homs

de A.M.P    |    06 Feb 2014   •   16:40
Acord între Damasc şi ONU în vederea evacuării "iminente" a civililor de la Homs 482 Foto: telegraph.co.uk

Autorităţile siriene şi ONU au încheiat un acord în vederea evacuării "iminente" a civililor din cartiere aflate sub controlul rebelilor în oraşul Homs (centru), asediate de armata siriană de peste 600 de zile, a anunţat miercuri guvernatorul oraşului, scrie AFP.
   
"Un acord cu ONU a fost încheiat pentru garantarea evacuării civililor din cartiere vechi de la Homs, în mod iminent", a declarat guvernatorul Talal Barazi, citat de agenţia oficială Sana.
   
Cartierele aflate sub controlul rebelilor sunt asediate din iunie 2012 de către armată, care le bombardează în mod frecvent. Mii de sirieni trăiesc în aceste cartiere, în condiţii groaznice.

În cadrul negocierilor de la Geneva, în ianuarie, mediatorul internaţional Lakhdar Brahimi a anunţat că a obţinut de la regim promisiunea de a permite evacuarea civililor asediaţi.
   
Însă, ulterior, cele două tabere s-au acuzat reciproc de blocarea procesului.
   
Potrivit ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, aproximativ 3.000 de persoane sunt blocate la Homs, unde hrana şi materialele medicale s-au epuizat şi unde fiecare zi este o probă de supravieţuire.
   
Considerat "leagănul" mişcării de contestare, Homs, al treilea cel mai important oraş din Siria, a plătit scump opoziţia faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.
 

Citeşte mai multe despre:

homs Siria armata siriana
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati