Antena 3 CNN Externe Afirmația lui Emmanuel Macron cu privire la relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia

Afirmația lui Emmanuel Macron cu privire la relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia

Afirmația lui Emmanuel Macron cu privire la relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia
Sursa foto: FOTO: Facebook/ Emmanuel Macron
07 Sep 2017   •   12:02

Turcia va rămâne un partener important al Uniunii Europene iar legăturile cu acest stat trebuie să fie menținute, a menționat președintele francez Emmanuel Macron, într-un interviu publicat de cotidianul grec Kathimerini, potrivit Reuters.

''Turcia s-a îndepărtat, într-adevăr, de Uniunea Europeană în ultimele luni și a depășit în mod îngrijorător linia într-un mod care nu poate fi ignorat, în special cu privire la uniunea vamală. Dar doresc să evit o ruptură pentru că (Turcia) este un partener vital în multe crize cu care ne confruntăm, mai ales provocarea reprezentată de imigrație și amenințarea teroristă'', a susținut Macron.

Aflat într-o vizită de două zile în Grecia, Emmanuel Macron va prezenta astăzi în cadrul unui discurs, proiectul său de 'refondare' a unei Europe mai democratice.

Afirmațiile șefului statului francez vin după ce în urmă cu câteva zile, cancelarul german Angela Merkel a spus că Turcia nu ar trebui să adere la Uniunea Europeană și a anunțat că va discuta și cu alți lideri europeni posibilitatea opririi negocierilor de aderare.

Cancelarul Angela Merkel a declarat — în cadrul singurei dezbateri televizate între politiciana conservatoare și principalul ei rival, social-democratul Martin Schulz — că nu crede că Turcia va deveni vreodată membră a Uniunii Europene.

La rândul său, Martin Schulz a promis și el că va lua măsuri pentru a opri negocierile de aderare a Turciei la UE dacă va deveni cancelar.

În urma comentariilor făcute de cei doi politicieni germani, Ankara a reacționat dur iar ministrul turc pentru afaceri europene Omer Celik a spus că orice discuție despre oprirea negocierilor țării sale de aderare la UE reprezintă un "atac la adresa principiilor fondatoare ale Europei".

Negocierile de aderare a Turciei la UE au început în 2005, dar sunt blocate de luni de zile din cauza evoluțiilor politice din Ankara, acuzată de derivă autoritară de opozanții președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron turcia relatii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close