Antena 3 CNN Externe Un britanic care luptă la Mariupol și-a sunat familia din Anglia | "Nu mai au de ales!"

Un britanic care luptă la Mariupol și-a sunat familia din Anglia | "Nu mai au de ales!"

Familia și prietenii unui britanic care luptă în Ucraina au declarat pentru BBC că acesta le-a telefonat și le-a spus că unitatea sa se predă trupelor ruse.

Un britanic care luptă la Mariupol și-a sunat familia din Anglia | "Nu mai au de ales!"
Sursa foto: Twitter @PacGeopolitics
de Adrian Iclozan    |    12 Apr 2022   •   14:01

Aiden Aislin, din Newark, s-a mutat în Ucraina în 2018 și s-a înrolat în marina militară a țării.

Pe rețelele de socializare circulă informații că Aislin a luptat în Siria, împotriva ISIS, alături de forțele kurde.

În ultimele săptămâni, unitatea lui Aiden a apărat orașul asediat Mariupol, distrus aproape în totalitate de bombardamentele forțelor ruse.

Ang Wood, mama lui Aiden, a spus pentru BBC că fiul ei i-a mărturisit că el și camarazii săi nu au de ales decât să se predea.

"M-a sunat și mi-a spus că nu mai au arme cu care să lupte. Îmi iubesc fiul. El este eroul meu. S-au luptat al naibii de bine (...) Boris (Johnson, premierul britanic, n.r.) trebuie să-l doboare pe Putin", a spus femeia.

Brennan Philips, un prieten al lui Aiden, spune, la rândul său, că a vorbit cu voluntarul britanic la telefon și acesta i-a confirmat că unitatea sa nu mai are muniție și hrană.

"Nu pot ieși. Nu pot riposta. Deci nu au avut de ales (...) Dacă le-ar fi rămas un glonț, l-ar fi folosit", a estimat acesta.

Încă de la începutul războiului în Ucraina, Rusia a promis că îi va urmări penal voluntarii străini angajați în lupte de partea ucraineană.

France 24: Căderea Mariupolului, iminentă

France 24 relatează că ultimii soldați ucraineni fortificați în subsolurile zonei industriale din Mariupol sunt prinși în capcană.

Rob Parsons, corespondentul postului TV, notează că trupele ruse care au încercuit orașul își accentuează presiunea.

CNN menționează, la rândul său, confesiunea unui soldat ucrainean, care confirmă deznodământul inevitabil, afirmând că el și camarazii săi vor lupta până la capăt.

"Nu ne-am abandonat pozițiile. Am păstrat fiecare centimetru din acest oraș cât de bine am putut. Dar realitatea este că orașul este sub asediu, prins în încercuire. Nu a existat nicio aprovizionare cu muniție sau hrană. Am rezistat până la capăt. Suntem recunoscători fiecărui ucrainean care a crezut și continuă să creadă în membrii infanteriei marine. Nu ne-am părăsit pozițiile și ne-am păstrat credința", a transmis el, într-un mesaj video.

Primarul din Mariupol anunța, recent, 10.000 de locuitori morți în urma asediului rus.

×
Subiecte în articol: Aiden Aislin britanic Mariupol
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close